MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

"Vrijheid"

Vrijheid. Voor mij is het ultieme vrijheid als je jezelf kan uiten zonder dat je daarover na hoeft te denken. Als je kan lachen vanuit je tenen zonder dat je erover nadenkt wat een ander daarvan vindt. Als je doet wat je het liefs wil doen. Dus echt je hart volgt, omdat die jou de weg wijst. Wil je meer lezen? Lees dan verder.

14:02 uur @ 27-10-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Allergie voor de zinnen “Laat het los!” of “Je moet je niet zo druk maken!”

Dit zijn zinnen die heel lief bedoeld zijn, maar wat een dooddoener! Je kan er eigenlijk helemaal niets mee. Ja, misschien met wat luchtige zaken, maar als het gaat om iets dat je leven echt kan veranderen, op de kop kan zetten of waarschijnlijk al heeft gedaan, dan kan je niets met deze opmerkingen.

16:44 uur @ 12-09-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Veranderingen kan je zo zwaar maken als je zelf wil

We veranderen allemaal, maar ben je daar jezelf ook bewust van? Vaak hebben we het niet altijd meteen door. Als we erop worden gewezen door anderen kunnen we ons daar zelfs door aangevallen door voelen. Jezelf spiegelen is niet altijd even makkelijk, sommige mensen hebben het besef pas later of misschien wel nooit dat ze zelf ook aan het veranderen zijn.

17:00 uur @ 18-08-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoezo; een groep dames bij elkaar vraagt om problemen? Je moet gewoon de juiste bij elkaar zetten

Een aantal weken geleden had ik een superdag. Op stap met mijn lieve vriendinnen die mij de laatste tijd enorm hebben gesteund op het pad dat ik nu bewandel. Een droom die voor mij uitkwam. Iets wat ik nog nooit had gedaan, omdat het los van elkaar helemaal geen vriendinnen zijn. Sterker nog, er waren dames bij die elkaar nog nooit hadden ontmoet. Natuurlijk kennen ze wel wat verhalen over elkaar, maar of ze elkaar in het echt ook zo leuk zouden vinden, dat was een gokje. Je denkt vast: waarom dan iedereen bij elkaar doen?

16:07 uur @ 28-07-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Kies jij vaak voor het oude vertrouwde? Of stap jij uit jouw comfortzone?

Ieder mens maakt dingen mee in het leven. Iedereen bewandelt en kiest zijn of haar eigen pad. Ieder mens ontwikkelt op zijn eigen manier. Iedereen heeft ook zijn eigen karakter en eigen valkuilen. Een ieder reageert anders op een situatie die men meemaakt. Dat heeft vaak met angst te maken over het onbekende; het niet te kunnen overzien van ‘wat als’.

11:44 uur @ 27-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom is je het toch zo moeilijk om eigen keuzes te maken?

Als je eigen keuzes maakt en meer luistert naar jezelf kan je je ook heel alleen voelen. Er zijn maar weinig mensen die altijd al echt eigen keuzes maken voor zichzelf zonder te veel invloed en begrip voor haar / zijn omgeving te hebben.

14:57 uur @ 24-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoe ben ik een goede vriend(in) voor iemand met een minderwaardigheids-gevoel?

Goede vriendinnen hebben dat is super fijn, maar soms ook heel moeilijk. Vind er maar eens één die ook echt een goede vriendin is als je niet de gemakkelijkste blijkt te zijn. De meeste vriendschappen stranden al snel als het te ingewikkeld lijkt te zijn of wanneer je erachter komt dat er een muur zit.

15:14 uur @ 01-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Teveel tegen andere mensen opkijken, is neerkijken op jezelf

Iedereen kijkt wel eens tegen mensen op of denkt dat het bij de ander allemaal veel beter is. Maar zodra die gedachten te vaak door je hoofd schieten dan wordt dat ongezond, want dan kijk je neer op jezelf en dan doe jij jezelf echt tekort.

12:43 uur @ 19-05-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Chronisch ziek: van waardeloos naar waardevol!

Ik ben zelf 14 jaar chronisch ziek, maar ik weet nog als de dag van gisteren dat ik te horen kreeg dat ik er maar mee moest leren leven. In het begin verzette ik mij er enorm tegen en dacht: “No way, ik ga mijn leven niet helemaal aanpassen aan deze rotziekte; die ziekte past zich maar aan mij aan.” Ik deed daarom alles wat ik beter niet kon doen. Ik hield mijzelf voor dat het tijdelijk was en ondanks dat het nu even niet goed ging en ik er meer pijn door kreeg, dat niet betekende dat het de volgende keer ook zo zou zijn. Keer op keer liep ik tegen die muur op. Tot ik zelf besefte dat in mijn slachtofferrol kruipen, alles alleen maar erger maakte. Ik moest gaan omdenken; niet kijken naar wat ik allemaal niet meer kon, maar juist mijn sterke karaktereigenschappen in gaan zetten. Ik heb een enorm doorzettingsvermogen. Ik kan heel goed ruimdenkend zijn en dus denken in oplossingen in plaats van problemen. Ik ben creatief, dus ook dat kan mij goed te pas komen. Uitdagingen, daar houd ik van, want het wordt mij al snel saai, daardoor heb ik mijn ziekte in een uitdaging omgezet.

19:48 uur @ 07-05-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Burn-out: aan de ene kant een taboe; aan de andere kant staat het er vol mee op Instagram

Best bijzonder om het verschil zo mee te maken. Een heel grote groep mensen praat nog steeds weinig of liever niet over hun mentale gestel. Men vertelt niet graag dat ze mentaal even niet zo lekker gaan en een burn-out hebben. Er heerst een grote taboe op bij deze mensen.

14:22 uur @ 21-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Verliezen we onze unieke zelf niet een beetje door alle smoesjes die we verzinnen in het leven? [met podcast]

Is ‘eerlijk zijn’ niet veel dichter bij jezelf blijven? Ik ben benieuwd. Ben jij echt jezelf? Durf jij jezelf te zijn? Of ben je onbewust of bewust je toch anders aan het voordoen dan hoe je werkelijk bent of hoe je je echt voelt? Hoe vaak ben je nou echt eerlijk tegen jezelf en tegen anderen?

14:08 uur @ 21-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Acceptatie is niet de hoop opgeven, het geeft ruimte om in het nu te leven

Dit blog schrijf ik voor alle mensen die chronisch ziek zijn. Of dat nou mentaal of fysiek is, het gevecht is niet heel anders. Je staat er elke dag mee op en gaat er ook weer mee naar bed. Val jij niet onder deze doelgroep, dan raad ik je toch aan om dit blog te lezen want iedereen loopt tegen een vorm van acceptatie aan in hun leven. Je kan er alvast je eigen les uithalen of een andere kijk krijgen op iemand uit jouw omgeving. Zoals de mensen weten die mijn website hebben gelezen of mij wat beter kennen, ik ben ook chronisch ziek. Ik heb de chronische ziekte genaamd ‘Syndroom van Tietze’. Dat is een nog relatief onbekende reumatische aandoening.

07:16 uur @ 05-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom ik burn-out-coach geworden ben en wat ik jou te bieden heb

Ik vind dat er in Nederland in de zorg op mentaal gebied nog een hoop tekort wordt geschoten. De juiste hulp krijgen is geen simpel pad dat klaarligt voor je om te bewandelen. En als je wel wordt door gestuurd naar iemand die echt weet wat een burn-out is en hoe je het moet aanpakken, dan loop je tegen wachtlijsten aan.

10:50 uur @ 23-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Wat drijft mij om onzekere vrouwen of vrouwen met een laag zelfbeeld te helpen?

Wat mij drijft is dat ik zeven jaar geleden ook een vrouw was met een laagzelfbeeld. En nu ik weet wat ik al die jaren gemist heb, wil ik niets liever dan vrouwen helpen en inspireren die zichzelf (deels) herkennen in de vrouw die ik vroeger was.

20:56 uur @ 15-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over metamorfosemassage

Toen ik van Mariska hoorde dat ze ook aan Metamorfosemassages doet, had ik geen idee wat ik moest verwachten. Ik wist dat Mariska zich ook bezighoudt met cosmetica, dus mijn eerste gedachte was dat het iets met make-up te maken zou hebben. Of wellicht dat het een massage zou worden met producten die me weer helemaal energie zouden geven. Maar het is alles behalve dat. Het is geen massage en het heeft ook niets met make-up te maken. Het gaat veel dieper dan dat. Het heeft invloed op je mentale gesteldheid en kan je verder helpen in je leven door blokkades tot zelfs vóór je geboorte op te heffen.

09:07 uur @ 09-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Meditatie. Heb jij er al ervaring mee?

Meditatie, wat is dat eigenlijk? Ik kon er mij nooit zo goed iets bij voorstellen. Tot een paar jaar geleden een vriendin er over vertelde dat ze dat weleens deed en er veel baat bij had (en nog steeds heeft).

07:18 uur @ 08-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Orgonite. Weet jij al wat dat is?

Eerlijk gezegd had ik er een jaar geleden nog nooit van gehoord. Ik ben wel opgegroeid met ouders die wel geloofden in de kracht van stenen en wel open stonden (en staan) voor spiritualiteit. Zo had ik als kind bijvoorbeeld een ketting met daaraan een steen die bij mij past, sterker nog ik heb hem zelf mogen uit kiezen. Dus wereldvreemd ben ik er niet mee, maar verder dan de woorden “dit geeft je kracht” konden ze mij destijds ook niet vertellen. Zelf was ik later met heel andere dingen bezig. Pas toen ik zelf kinderen kreeg en chronische ziek werd, begon ik er zelf ook wat meer in te verdiepen en in te geloven.

07:45 uur @ 07-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag vertel ik over magneetmassage

Van magneetmassage had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet goed wat ik er van kon verwachten. Wanneer Mariska vertelde dat zij dat deed en dat ze al veel mooie reacties had gezien, werd ik toch wel nieuwsgierig. Toen ik besloot te gaan bloggen over verschillende behandelingen waar, mijns inziens, nog niet heel veel bekend over is, leek het mij wel leuk om het onder andere over magneetmassage te hebben.

06:54 uur @ 06-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over klankschaalhealing

Met wat een klankschaalsessie is, heb ik jaren geleden kennis mogen maken, toen ik met een goede vriendin naar de sauna ging. Zo als mijn lieve vriendinnetje is, zei ze zonder enige voorbereiding: “Oh Deb, ik heb ook een klankschaalsessie voor ons geboekt in de opgietsauna.” “Euh, wat is dat nou weer?”, was mijn eerste reactie. “Nou”, zegt ze: “dat moet je gewoon maar gaan ervaren.” Die dacht ook dat als ze het te veel zou uitleggen dat ik mooi niet mee zou gaan.

05:32 uur @ 05-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Yin Yoga. Heb jij wel eens een Yin Yoga-les geprobeerd?

Yoga, daar had ik nooit zoveel mee. Ik dacht heel eerlijk gezegd dat het alleen wat was voor de “geiten-wollensokken-types”, waar ik dus zelf totaal te nuchter voor zou zijn. Dan zag ik ook nog heel slanke dames voor me die hun benen in hun nek kunnen leggen en super lenig zijn. Nou ik ben alles behalve dat, haha, nooit geweest ook. Als kind al super onhandig en stijfjes bij gym! Oeps, sorry yoga-dames, dat blijkt allemaal zo niet waar, dus ik neem het terug! Ik was op de een of andere manier flink bevooroordeeld.

07:34 uur @ 04-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

We hebben allemaal onze mentale kwetsbaarheden. Waarom praten we daar niet over?

Als we een gebroken been hebben, dan ziet iedereen het aan je. Heb je mentaal een (tijdelijke) uitdaging, dan ziet men het niet. Dus je moet het benoemen of uitleggen. Tja, dat is lastig voor de meeste mensen. Niet alleen omdat je het moet benoemen op dat moment, het is ook iets wat je moet blijven herhalen. Mensen vergeten het, ze zien niets aan je, dus dan is het er niet.

10:02 uur @ 24-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Met elkaar houden we de cirkel van niet willen ontvangen en geen hulp vragen in stand. Zullen we het ijs breken in onze eigen omgeving?

Ik dacht: “ik schrijf eens een blog met een onderwerp waar ik zelf ook weleens tegenaan loop.”. Een onderwerp waar ik wel in de loop der jaren een weg in heb geslagen en heb ervaren heb hoe je het ijs kan breken. Nu ik zelf heb gezien dat het kan werken, wil ik jullie lezers een boodschap meegeven: Wil je verandering? Wees zelf de ijsbreker in jouw omgeving!

13:25 uur @ 17-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Voor mij is het elke dag Valentijnsdag wanneer ik kijk naar de mensen die ik liefheb

Valentijnsdag! Ja, het is grappig als je net verkering hebt of stiekem iemand leuk vindt. Maar als je al 18 jaar dezelfde partner hebt, zoals ik, hecht je daar misschien wat minder waarde aan. Ik vind dat je er veel vaker dan één specifieke dag bij moet stilstaan, dus niet maar één keer per jaar! En dan niet één keer per jaar heel cliché met een bos bloemen zeggen: “Ik houd van jou!”, alleen omdat het Valentijnsdag is.

20:06 uur @ 12-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

"Stap uit de slachtofferrol en pak jouw eigen verantwoordelijkheid"

Wat betekent het woordje ‘verantwoordelijkheid’ voor jou? Blijft het oppervlakkig of besef je wel heel goed dat het eigenlijk van grote invloed is op jouw eigen leven?

18:13 uur @ 09-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Stop met het verbergen van jouw kwetsbaarheid en onzekerheid

Vroeger werd er vaak gezegd: “Mannen die huilen, dat is raar, dat hoort niet, dat is een teken van zwakte.”. Veel mensen hebben hun vader zelden of nooit zien huilen. Gelukkig zie ik wel verandering daarin ontstaan, maar toch is het een diepgeworteld verschijnsel. Emoties tonen doen we erg beperkt in het bijzijn van anderen. Niet alleen mannen, maar ook veel vrouwen huilen niet snel wanneer er anderen bij zijn. Er wordt vaak gezegd: “Ik huil nooit in het bijzijn van mijn kinderen.”, en daar zijn we dan ook trots op.

20:51 uur @ 02-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Omring je met mensen die jou echt zien

Wist je dat… een klein groepje mensen om je heen heel belangrijk is? Ja, natuurlijk wist je dat, Maar wist je ook dat deze mensen heel veel invloed hebben op de keuzes van jouw levenspad? Ik ben benieuwd of jij daar bewust van bent.

19:30 uur @ 29-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom is geven makkelijker dan ontvangen?

Ik heb hier zelf heel lang over nagedacht, omdat ik er zelf ook vaak tegen aanloop dat ik heel goed kan geven, maar ontvangen voor mij soms nog een uitdaging is. Het gaat mij steeds beter af, maar daar heb ik hard aan gewerkt en ik werk daar soms nog steeds aan.

18:50 uur @ 20-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Ben jij een onzekere vrouw of heb je een laag zelfbeeld? Dan is dit een blog voor jou!

Misschien heb jij wel helemaal niet in de gaten dat jij ook één van de vrouwen bent, waar je nu over gaat lezen. Dit omdat je niet beter weet dan dat die gevoelens, keuzes en onzekerheden bij je horen. Óf dat veranderen voor jou iets onmogelijks lijkt. Dan nog helemaal niet gesproken over die doodenge stappen die je dan moet gaan maken, die je tot nu toe prima kon vermijden. Sterker nog, je wordt steeds beter in het vermijden van deze gevoelens.

20:57 uur @ 13-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Bewaak jij jouw grenzen echt?

Iedereen gaat wel eens over hun eigen grens of over de grens van een ander. Bewust of onbewust. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die daar nooit tegenaan loopt. Maar ben jij er ook bewust van dat jij een grens hebt? Zijn jouw grenzen voor jezelf duidelijk? Mijn ervaring is dat het daar vaak misgaat. Veel mensen hebben dat niet voor zichzelf duidelijk of stellen ze steeds bij, omdat “nee” zeggen te moeilijk is. Wat ook gebeurt, is dat men het wacht moment afwacht en later merkt dat ze het eigenlijk anders wilden of niet als fijn hebben ervaren.

20:44 uur @ 10-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoe houd ik mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel in balans?

Iedereen heeft karaktereigenschappen die veel positiviteit met zich meebrengen, maar je tegelijkertijd ook in moeilijke situaties kunnen brengen, waardoor je jezelf kan verliezen en waardoor jezelf voorbij gaat lopen.

14:07 uur @ 07-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

In 2019 spring ik in het diepe van mijn missie

Ik heb zin om jou verder te helpen met jezelf te ontdekken en het beste in jezelf naar boven te halen, zodat ook jij kan zeggen: “2019 kom maar op!” Ik kijk al 2 jaar uit naar het moment dat ik er klaar voor ben om met mijn nieuwe plannen en ideeën echt aan de slag te gaan. En ja, wanneer ben je er nou echt klaar voor als je een perfectionist bent zoals ik? Als ik dat leidend zal laten zijn, vrees ik nooit! Dus hier ben ik met mijn eerste blog...

11:10 uur @ 01-01-2019

Lees meer...