MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Vertrouwen in jezelf mag je nooit verliezen, want dan verlies je zeker de strijd van het beter worden van COVID-19.

Deze blog schrijf ik om van mij af te schrijven en ook om mensen te motiveren die dit ook ondergaan zodat ze niet opgeven en in zichzelf te blijven geloven. Die energie heb je hard nodig om jezelf hierdoorheen te slaan. Is het een garantie dat je beter wordt? Nee, maar helpt het je. ja, want zonder hoop en vertrouwen verlies je kracht en doorzettingsvermogen en verlies je vooral het overzicht. Wil je meer lezen hoe ik erna kijk? Lees dan de hele blog.

12:42 uur @ 12-06-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Lieve volgers,

Een berichtje van mij voor jullie trouwe lezersđź’•

11:54 uur @ 12-06-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Corona heeft mij veranderd

Ik heb een tijdje geen blogs geschreven, omdat Corona ook mij trof. In deze blog schrijf ik waarom corona mij heeft veranderd en wat nu anders is voor mij nu ik weer beter ben en mag gaan revalideren. Nieuwsgierig? Lees dan mijn blog.

18:32 uur @ 14-04-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Vandaag is het nationale vriendinnendag, daar kijk je wel even anders tegen aan in deze tijd.

Normaal zie ik mijn vriendinnen ook weleens een week niet. Maar nu voelt dat toch anders, omdat ik gewoon niet weet wanneer ik ze weer kan zien en kan vasthouden. Ik mis ze nu al. Niet even een knuffel als je ze tegenkomt. Geen lunchafspraken op het terras of even langsgaan als je merkt dat je vriendin of jij zelf een knuffel kan gebruiken. Geen feestjes. Alles is anders. En ja, ik vind dit het beste besluit, want Corona zal anders nog veel meer ellende veroorzaken. Maar dat neemt niet weg dat iedereens leven op dit moment op zijn kop staat en niemand weet voor hoe lang. Wil je weten hoe ik ermee om ga en in verbinding blijf met mijn vriendinnen? Lees dan mijn hele blog

10:02 uur @ 21-03-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Blog: Laten we niet alles kapot maken door Corona

Het is nu zaterdagochtend en ik overdenk de week. Wat was dit een week van totale gekte voor ieder van ons. En het zal volgende week helaas niet minder zijn, vrees ik. Wauw, wat een onduidelijkheid is er toch over. En wat ontploft het internet met meningen en zelfverzonnen verhalen of waar de bron niet eens zo betrouwbaar van is. Ik ga in dit blog niet schrijven over inhoudelijke dingen wat betreft Corona, dat laat ik aan de experts over. Het RIVM is wat mij betreft de enige bron waar je echt naar moet luisteren. Waar ik wel over wil schrijven, is alle verdeeldheid die nu heerst en de sfeer in ons land

12:46 uur @ 14-03-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Vrouwendag,Zoek de verbinding met je vriendinnen

Internationale Vrouwendag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit tussen vrouwen Solidariteit van vrouwen onderling staat voor mij persoonlijk erg hoog in het vaandel en nog hoger als je mijn vriendin bent. Wil je weten waarom ik dat zo belangrijk vind? Lees dan mijn hele blog.

12:44 uur @ 08-03-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Het leven is wat je er zelf van maakt

Alles wat ik heb meegemaakt, alle mooie momenten, minder mooie momenten, mijn schoolcarrière, mijn werkcarrière, mijn mislukkingen en successen, positieve en minder leuke ervaringen hebben wel gemaakt wie ik nu ben als persoon.

12:13 uur @ 28-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Vriendelijk zijn is een groot gebaar❤

Vriendelijk zijn naar een vreemde kan soms meer teweegbrengen dan je doorhebt. Soms heb ik het idee dat we dat een beetje zijn verleerd. We willen zelf ook dat mensen je netjes behandelen. Maar doen we dat wel genoeg naar anderen? Zijn we soms niet te druk met druk zijn dat we kleine gebaren vergeten?

09:19 uur @ 17-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Ben jij je wel bewust dat je eigen kwaliteiten kennen heel belangrijk is?

Veel vrouwen vinden het lastig om hun goede kwaliteiten te benoemen. Het lijkt een simpele vraag en waarschijnlijk kan je ze bij een ander zo benoemen, maar over jezelf is dat toch soms nog best een uitdaging heb ik gemerkt. Wist je dat kwaliteiten heel veel over jou zeggen? Wist je dat iedereen verborgen kwaliteiten heeft? Wist je dat je soms ook bewust kwaliteiten achterhoudt, bijvoorbeeld uit schaamte op je werk of omdat je het nog niet durft te laten zien of om andere redenen. Dat gaat bewust of onbewust. Maar eigenlijk ga je daardoor steeds verder van jezelf af staan. Lees de hele blog verder hieronder.

17:41 uur @ 10-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Vandaag stormt Ciara over Nederland, hoe hard stormt het in jouw huwelijk?

Vandaag is het de dag van het huwelijk. Het leek mij wel leuk om daar eens over te bloggen. Want een goed huwelijk waar je je vertrouwd in voelt en over alles kan praten, is nog niet zo van zelfsprekend. Ik zie veel mensen die zich zelf als persoon behoorlijk zijn verloren in hun huwelijk doordat ze aan de verwachtingen van hun partner willen voldoen. Hun partner niet willen teleurstellen. Hoe vaak praten jullie echt samen? En hoe goed kennen jullie elkaar nou echt? In mijn blog vertel meer waarom praten zo belangrijk is. Zeker de moeite waard om verder te lezen.

11:41 uur @ 09-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Mijn werk is mijn hart volgen

Ik voel me zo dankbaar om het werk te mogen doen dat ik doe. Sterker nog, het voelt niet als werk maar als mijn hart volgen. Ik ben zelf jarenlang een vrouw geweest die de hele wereld mooier leuker en belangrijker vond dan mijzelf. Ik was heel kritisch naar mezelf en deed mezelf enorm te kort. Gelukkig heb ik dat overwonnen en weet ik nu wat ik waard ben. Nu kan ik genieten van de liefde die ik ontvang van mezelf en van de mensen van wie ik hou. En ik verdien dat net zoals iedereen dat verdient. Maar dat gevoel zal ik nooit vergeten. Ik heb daar nu mijn kracht van gemaakt mijn werk. Want ik ben nooit vergeten hoe ik mij toen voelde. Wat is nou mijn kracht in mijn werk nu? Daar kan ik kort in zijn. Lees mijn hele blog dan zal ik je meer vertellen hoe ik mijn hart volg in mijn werk.

20:14 uur @ 06-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoe goed ken jij je beste vriendin?

Wauw, wat heb ik mij het afgelopen jaar verbaasd over de kijk van mensen op vriendschappen. En dat door een vriendinnenvragenspel dat ik ontwikkeld heb. Die komt binnenkort in de verkoop. Trouwens, wat mij betreft het spel dat je ogen opent en je zal verbazen hoe open je wel of niet bent in je vriendschappen om je heen.

11:48 uur @ 03-02-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Denkfouten zijn funest voor je zelfbeeld

Veel vrouwen die bij mij in de praktijk komen, lopen vast op denkfouten. En geloof me, denkfouten hebben grote invloed op jouw zelfvertrouwen.

10:29 uur @ 30-01-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Blog: Doe-niks-dag

Vandaag is het doe-niks-dag. Elke dag staat wel in teken van iets. Ik moest wel lachen toen ik de lijst met dagen en datums las. Wij mensen worden steeds gekker! Maar soms staan er ook wel nuttige onderwerpen tussen waar wij in de hedendaagse drukte best wel soms even bij stil mogen staan. Dus zo dacht ik: waarom niet ik schrijf een blog over niks doen. Wil je weten wat ik daarover te vertellen heb? Lees dan verder.

08:56 uur @ 16-01-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Chronisch ziek zijn heeft mij geleerd mezelf te zijn

“Jezelf zijn”, wat is dat? Wanneer ben je dat? “Wees jezelf!”, dat zeggen we steeds vaker tegen elkaar als goed bedoeld advies, maar wanneer ben je nou jezelf? Ik kan mij nog goed het moment herinneren dat ik op zoek ging naar de betekenis van ‘jezelf zijn’. Ik dacht ook dat je dat nooit altijd kon zijn. Ja, als je alleen bent of met je eigen gezin, maar daar omheen vond ik het een uitdaging. Nu soms nog steeds.

10:59 uur @ 02-01-2020

Lees meer...
Foto bij het blog

Nieuwe jaar en nieuwe goede voornemens, wat een onzin…

Ik begrijp het niet, altijd weer de standaard vraag: “Wat zijn jouw goede voornemens?” Waarom willen we dat altijd in het begin van een nieuw jaar? Waarom niet midden in het jaar? Of op het moment dat je bedenkt dat je ergens voor wil gaan? En meestal zijn het ook nog doelen die elk jaar terugkomen. Of doelen die niet realistisch of vol te houden zijn.

20:57 uur @ 29-12-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

2019 sluit ik af met een blog over dankbaarheid.

2019 sluit ik af met een blog over dankbaarheid. Een thema dat voor mij afgelopen week steeds terugkwam. Zo ook bij mijn favoriete meditatie-uurtje bij,Samen,Praktijk voor Persoonlijke groei Daar was de afgelopen week het thema “dankbaar”. Ik vond het zo’n mooi thema dat ik met jullie wil delen waar, wat en voor wie ik afgelopen jaar dankbaar heb mogen wezen en nog ben. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar waar jij dankbaar over bent als je er even bij stil gaat staan. Tag iemand of schrijf het onder deze blog op mijn facebook zodat we met zijn allen dit jaar kunnen afsluiten met positiviteit en inzichten die we van elkaar mogen leren en mee mogen geven in dit leven.

10:45 uur @ 29-12-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

In 2019 sprong ik in het diepe met een missie en in 2020 durf ik in het diepe te springen door mijn hart en intuïtie te volgen!

In januari 2019 lanceerde ik mijn eerste blog. Wow, wat vond ik het spannend om mijn verhalen te delen op een groot platform. Zoveel meningen. Zoveel bereik. Inmiddels heb ik heel wat blogs geschreven, waar ik super trots op ben. Zo gaaf dat er zoveel mensen zijn die mij volgen. Zo bijzonder om te horen dat mensen er zoveel aan kunnen hebben.

17:33 uur @ 27-11-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

"Vrijheid"

Vrijheid. Voor mij is het ultieme vrijheid als je jezelf kan uiten zonder dat je daarover na hoeft te denken. Als je kan lachen vanuit je tenen zonder dat je erover nadenkt wat een ander daarvan vindt. Als je doet wat je het liefs wil doen. Dus echt je hart volgt, omdat die jou de weg wijst. Wil je meer lezen? Lees dan verder.

14:02 uur @ 27-10-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Allergie voor de zinnen “Laat het los!” of “Je moet je niet zo druk maken!”

Dit zijn zinnen die heel lief bedoeld zijn, maar wat een dooddoener! Je kan er eigenlijk helemaal niets mee. Ja, misschien met wat luchtige zaken, maar als het gaat om iets dat je leven echt kan veranderen, op de kop kan zetten of waarschijnlijk al heeft gedaan, dan kan je niets met deze opmerkingen.

16:44 uur @ 12-09-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Veranderingen kan je zo zwaar maken als je zelf wil

We veranderen allemaal, maar ben je daar jezelf ook bewust van? Vaak hebben we het niet altijd meteen door. Als we erop worden gewezen door anderen kunnen we ons daar zelfs door aangevallen door voelen. Jezelf spiegelen is niet altijd even makkelijk, sommige mensen hebben het besef pas later of misschien wel nooit dat ze zelf ook aan het veranderen zijn.

17:00 uur @ 18-08-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoezo; een groep dames bij elkaar vraagt om problemen? Je moet gewoon de juiste bij elkaar zetten

Een aantal weken geleden had ik een superdag. Op stap met mijn lieve vriendinnen die mij de laatste tijd enorm hebben gesteund op het pad dat ik nu bewandel. Een droom die voor mij uitkwam. Iets wat ik nog nooit had gedaan, omdat het los van elkaar helemaal geen vriendinnen zijn. Sterker nog, er waren dames bij die elkaar nog nooit hadden ontmoet. Natuurlijk kennen ze wel wat verhalen over elkaar, maar of ze elkaar in het echt ook zo leuk zouden vinden, dat was een gokje. Je denkt vast: waarom dan iedereen bij elkaar doen?

16:07 uur @ 28-07-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Kies jij vaak voor het oude vertrouwde? Of stap jij uit jouw comfortzone?

Ieder mens maakt dingen mee in het leven. Iedereen bewandelt en kiest zijn of haar eigen pad. Ieder mens ontwikkelt op zijn eigen manier. Iedereen heeft ook zijn eigen karakter en eigen valkuilen. Een ieder reageert anders op een situatie die men meemaakt. Dat heeft vaak met angst te maken over het onbekende; het niet te kunnen overzien van ‘wat als’.

11:44 uur @ 27-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom is je het toch zo moeilijk om eigen keuzes te maken?

Als je eigen keuzes maakt en meer luistert naar jezelf kan je je ook heel alleen voelen. Er zijn maar weinig mensen die altijd al echt eigen keuzes maken voor zichzelf zonder te veel invloed en begrip voor haar / zijn omgeving te hebben.

14:57 uur @ 24-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoe ben ik een goede vriend(in) voor iemand met een minderwaardigheids-gevoel?

Goede vriendinnen hebben dat is super fijn, maar soms ook heel moeilijk. Vind er maar eens één die ook echt een goede vriendin is als je niet de gemakkelijkste blijkt te zijn. De meeste vriendschappen stranden al snel als het te ingewikkeld lijkt te zijn of wanneer je erachter komt dat er een muur zit.

15:14 uur @ 01-06-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Teveel tegen andere mensen opkijken, is neerkijken op jezelf

Iedereen kijkt wel eens tegen mensen op of denkt dat het bij de ander allemaal veel beter is. Maar zodra die gedachten te vaak door je hoofd schieten dan wordt dat ongezond, want dan kijk je neer op jezelf en dan doe jij jezelf echt tekort.

12:43 uur @ 19-05-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Chronisch ziek: van waardeloos naar waardevol!

Ik ben zelf 14 jaar chronisch ziek, maar ik weet nog als de dag van gisteren dat ik te horen kreeg dat ik er maar mee moest leren leven. In het begin verzette ik mij er enorm tegen en dacht: “No way, ik ga mijn leven niet helemaal aanpassen aan deze rotziekte; die ziekte past zich maar aan mij aan.” Ik deed daarom alles wat ik beter niet kon doen. Ik hield mijzelf voor dat het tijdelijk was en ondanks dat het nu even niet goed ging en ik er meer pijn door kreeg, dat niet betekende dat het de volgende keer ook zo zou zijn. Keer op keer liep ik tegen die muur op. Tot ik zelf besefte dat in mijn slachtofferrol kruipen, alles alleen maar erger maakte. Ik moest gaan omdenken; niet kijken naar wat ik allemaal niet meer kon, maar juist mijn sterke karaktereigenschappen in gaan zetten. Ik heb een enorm doorzettingsvermogen. Ik kan heel goed ruimdenkend zijn en dus denken in oplossingen in plaats van problemen. Ik ben creatief, dus ook dat kan mij goed te pas komen. Uitdagingen, daar houd ik van, want het wordt mij al snel saai, daardoor heb ik mijn ziekte in een uitdaging omgezet.

19:48 uur @ 07-05-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Burn-out: aan de ene kant een taboe; aan de andere kant staat het er vol mee op Instagram

Best bijzonder om het verschil zo mee te maken. Een heel grote groep mensen praat nog steeds weinig of liever niet over hun mentale gestel. Men vertelt niet graag dat ze mentaal even niet zo lekker gaan en een burn-out hebben. Er heerst een grote taboe op bij deze mensen.

14:22 uur @ 21-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Verliezen we onze unieke zelf niet een beetje door alle smoesjes die we verzinnen in het leven? [met podcast]

Is ‘eerlijk zijn’ niet veel dichter bij jezelf blijven? Ik ben benieuwd. Ben jij echt jezelf? Durf jij jezelf te zijn? Of ben je onbewust of bewust je toch anders aan het voordoen dan hoe je werkelijk bent of hoe je je echt voelt? Hoe vaak ben je nou echt eerlijk tegen jezelf en tegen anderen?

14:08 uur @ 21-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Acceptatie is niet de hoop opgeven, het geeft ruimte om in het nu te leven

Dit blog schrijf ik voor alle mensen die chronisch ziek zijn. Of dat nou mentaal of fysiek is, het gevecht is niet heel anders. Je staat er elke dag mee op en gaat er ook weer mee naar bed. Val jij niet onder deze doelgroep, dan raad ik je toch aan om dit blog te lezen want iedereen loopt tegen een vorm van acceptatie aan in hun leven. Je kan er alvast je eigen les uithalen of een andere kijk krijgen op iemand uit jouw omgeving. Zoals de mensen weten die mijn website hebben gelezen of mij wat beter kennen, ik ben ook chronisch ziek. Ik heb de chronische ziekte genaamd ‘Syndroom van Tietze’. Dat is een nog relatief onbekende reumatische aandoening.

07:16 uur @ 05-04-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom ik burn-out-coach geworden ben en wat ik jou te bieden heb

Ik vind dat er in Nederland in de zorg op mentaal gebied nog een hoop tekort wordt geschoten. De juiste hulp krijgen is geen simpel pad dat klaarligt voor je om te bewandelen. En als je wel wordt door gestuurd naar iemand die echt weet wat een burn-out is en hoe je het moet aanpakken, dan loop je tegen wachtlijsten aan.

10:50 uur @ 23-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Wat drijft mij om onzekere vrouwen of vrouwen met een laag zelfbeeld te helpen?

Wat mij drijft is dat ik zeven jaar geleden ook een vrouw was met een laagzelfbeeld. En nu ik weet wat ik al die jaren gemist heb, wil ik niets liever dan vrouwen helpen en inspireren die zichzelf (deels) herkennen in de vrouw die ik vroeger was.

20:56 uur @ 15-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over metamorfosemassage

Toen ik van Mariska hoorde dat ze ook aan Metamorfosemassages doet, had ik geen idee wat ik moest verwachten. Ik wist dat Mariska zich ook bezighoudt met cosmetica, dus mijn eerste gedachte was dat het iets met make-up te maken zou hebben. Of wellicht dat het een massage zou worden met producten die me weer helemaal energie zouden geven. Maar het is alles behalve dat. Het is geen massage en het heeft ook niets met make-up te maken. Het gaat veel dieper dan dat. Het heeft invloed op je mentale gesteldheid en kan je verder helpen in je leven door blokkades tot zelfs vóór je geboorte op te heffen.

09:07 uur @ 09-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Meditatie. Heb jij er al ervaring mee?

Meditatie, wat is dat eigenlijk? Ik kon er mij nooit zo goed iets bij voorstellen. Tot een paar jaar geleden een vriendin er over vertelde dat ze dat weleens deed en er veel baat bij had (en nog steeds heeft).

07:18 uur @ 08-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Orgonite. Weet jij al wat dat is?

Eerlijk gezegd had ik er een jaar geleden nog nooit van gehoord. Ik ben wel opgegroeid met ouders die wel geloofden in de kracht van stenen en wel open stonden (en staan) voor spiritualiteit. Zo had ik als kind bijvoorbeeld een ketting met daaraan een steen die bij mij past, sterker nog ik heb hem zelf mogen uit kiezen. Dus wereldvreemd ben ik er niet mee, maar verder dan de woorden “dit geeft je kracht” konden ze mij destijds ook niet vertellen. Zelf was ik later met heel andere dingen bezig. Pas toen ik zelf kinderen kreeg en chronische ziek werd, begon ik er zelf ook wat meer in te verdiepen en in te geloven.

07:45 uur @ 07-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag vertel ik over magneetmassage

Van magneetmassage had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet goed wat ik er van kon verwachten. Wanneer Mariska vertelde dat zij dat deed en dat ze al veel mooie reacties had gezien, werd ik toch wel nieuwsgierig. Toen ik besloot te gaan bloggen over verschillende behandelingen waar, mijns inziens, nog niet heel veel bekend over is, leek het mij wel leuk om het onder andere over magneetmassage te hebben.

06:54 uur @ 06-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over klankschaalhealing

Met wat een klankschaalsessie is, heb ik jaren geleden kennis mogen maken, toen ik met een goede vriendin naar de sauna ging. Zo als mijn lieve vriendinnetje is, zei ze zonder enige voorbereiding: “Oh Deb, ik heb ook een klankschaalsessie voor ons geboekt in de opgietsauna.” “Euh, wat is dat nou weer?”, was mijn eerste reactie. “Nou”, zegt ze: “dat moet je gewoon maar gaan ervaren.” Die dacht ook dat als ze het te veel zou uitleggen dat ik mooi niet mee zou gaan.

05:32 uur @ 05-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag blog ik over Yin Yoga. Heb jij wel eens een Yin Yoga-les geprobeerd?

Yoga, daar had ik nooit zoveel mee. Ik dacht heel eerlijk gezegd dat het alleen wat was voor de “geiten-wollensokken-types”, waar ik dus zelf totaal te nuchter voor zou zijn. Dan zag ik ook nog heel slanke dames voor me die hun benen in hun nek kunnen leggen en super lenig zijn. Nou ik ben alles behalve dat, haha, nooit geweest ook. Als kind al super onhandig en stijfjes bij gym! Oeps, sorry yoga-dames, dat blijkt allemaal zo niet waar, dus ik neem het terug! Ik was op de een of andere manier flink bevooroordeeld.

07:34 uur @ 04-03-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

We hebben allemaal onze mentale kwetsbaarheden. Waarom praten we daar niet over?

Als we een gebroken been hebben, dan ziet iedereen het aan je. Heb je mentaal een (tijdelijke) uitdaging, dan ziet men het niet. Dus je moet het benoemen of uitleggen. Tja, dat is lastig voor de meeste mensen. Niet alleen omdat je het moet benoemen op dat moment, het is ook iets wat je moet blijven herhalen. Mensen vergeten het, ze zien niets aan je, dus dan is het er niet.

10:02 uur @ 24-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Met elkaar houden we de cirkel van niet willen ontvangen en geen hulp vragen in stand. Zullen we het ijs breken in onze eigen omgeving?

Ik dacht: “ik schrijf eens een blog met een onderwerp waar ik zelf ook weleens tegenaan loop.”. Een onderwerp waar ik wel in de loop der jaren een weg in heb geslagen en heb ervaren heb hoe je het ijs kan breken. Nu ik zelf heb gezien dat het kan werken, wil ik jullie lezers een boodschap meegeven: Wil je verandering? Wees zelf de ijsbreker in jouw omgeving!

13:25 uur @ 17-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Voor mij is het elke dag Valentijnsdag wanneer ik kijk naar de mensen die ik liefheb

Valentijnsdag! Ja, het is grappig als je net verkering hebt of stiekem iemand leuk vindt. Maar als je al 18 jaar dezelfde partner hebt, zoals ik, hecht je daar misschien wat minder waarde aan. Ik vind dat je er veel vaker dan één specifieke dag bij moet stilstaan, dus niet maar één keer per jaar! En dan niet één keer per jaar heel cliché met een bos bloemen zeggen: “Ik houd van jou!”, alleen omdat het Valentijnsdag is.

20:06 uur @ 12-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

"Stap uit de slachtofferrol en pak jouw eigen verantwoordelijkheid"

Wat betekent het woordje ‘verantwoordelijkheid’ voor jou? Blijft het oppervlakkig of besef je wel heel goed dat het eigenlijk van grote invloed is op jouw eigen leven?

18:13 uur @ 09-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Stop met het verbergen van jouw kwetsbaarheid en onzekerheid

Vroeger werd er vaak gezegd: “Mannen die huilen, dat is raar, dat hoort niet, dat is een teken van zwakte.”. Veel mensen hebben hun vader zelden of nooit zien huilen. Gelukkig zie ik wel verandering daarin ontstaan, maar toch is het een diepgeworteld verschijnsel. Emoties tonen doen we erg beperkt in het bijzijn van anderen. Niet alleen mannen, maar ook veel vrouwen huilen niet snel wanneer er anderen bij zijn. Er wordt vaak gezegd: “Ik huil nooit in het bijzijn van mijn kinderen.”, en daar zijn we dan ook trots op.

20:51 uur @ 02-02-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Omring je met mensen die jou echt zien

Wist je dat… een klein groepje mensen om je heen heel belangrijk is? Ja, natuurlijk wist je dat, Maar wist je ook dat deze mensen heel veel invloed hebben op de keuzes van jouw levenspad? Ik ben benieuwd of jij daar bewust van bent.

19:30 uur @ 29-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom is geven makkelijker dan ontvangen?

Ik heb hier zelf heel lang over nagedacht, omdat ik er zelf ook vaak tegen aanloop dat ik heel goed kan geven, maar ontvangen voor mij soms nog een uitdaging is. Het gaat mij steeds beter af, maar daar heb ik hard aan gewerkt en ik werk daar soms nog steeds aan.

18:50 uur @ 20-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Ben jij een onzekere vrouw of heb je een laag zelfbeeld? Dan is dit een blog voor jou!

Misschien heb jij wel helemaal niet in de gaten dat jij ook één van de vrouwen bent, waar je nu over gaat lezen. Dit omdat je niet beter weet dan dat die gevoelens, keuzes en onzekerheden bij je horen. Óf dat veranderen voor jou iets onmogelijks lijkt. Dan nog helemaal niet gesproken over die doodenge stappen die je dan moet gaan maken, die je tot nu toe prima kon vermijden. Sterker nog, je wordt steeds beter in het vermijden van deze gevoelens.

20:57 uur @ 13-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Bewaak jij jouw grenzen echt?

Iedereen gaat wel eens over hun eigen grens of over de grens van een ander. Bewust of onbewust. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die daar nooit tegenaan loopt. Maar ben jij er ook bewust van dat jij een grens hebt? Zijn jouw grenzen voor jezelf duidelijk? Mijn ervaring is dat het daar vaak misgaat. Veel mensen hebben dat niet voor zichzelf duidelijk of stellen ze steeds bij, omdat “nee” zeggen te moeilijk is. Wat ook gebeurt, is dat men het wacht moment afwacht en later merkt dat ze het eigenlijk anders wilden of niet als fijn hebben ervaren.

20:44 uur @ 10-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

Hoe houd ik mijn sterke verantwoordelijkheidsgevoel in balans?

Iedereen heeft karaktereigenschappen die veel positiviteit met zich meebrengen, maar je tegelijkertijd ook in moeilijke situaties kunnen brengen, waardoor je jezelf kan verliezen en waardoor jezelf voorbij gaat lopen.

14:07 uur @ 07-01-2019

Lees meer...
Foto bij het blog

In 2019 spring ik in het diepe van mijn missie

Ik heb zin om jou verder te helpen met jezelf te ontdekken en het beste in jezelf naar boven te halen, zodat ook jij kan zeggen: “2019 kom maar op!” Ik kijk al 2 jaar uit naar het moment dat ik er klaar voor ben om met mijn nieuwe plannen en ideeën echt aan de slag te gaan. En ja, wanneer ben je er nou echt klaar voor als je een perfectionist bent zoals ik? Als ik dat leidend zal laten zijn, vrees ik nooit! Dus hier ben ik met mijn eerste blog...

11:10 uur @ 01-01-2019

Lees meer...