15:49 uur @ 26-06-2022

Soms is jezelf en je omgeving herijken nodig om door te kunnen gaan

Iedereen komt vroeg of laat zichzelf tegen. Negeren is alleen maar uitstellen tot de vulkaan van emoties tot uitbarsting komt en dan is er geen houden meer aan. In deze blog wil ik je meer vertellen over waarom herijken van jezelf en je omgeving zo nodig is op zijn tijd.

Ik denk dat we afgelopen jaren door de Corona-tijd allemaal op onze eigen manier geconfronteerd zijn met het leven. Wij en onze omgeving stonden niet stil; we kwamen letterlijk en figuurlijk voor nieuwe dingen en gevoelens te staan. We kregen daar meer tijd voor of werden juist op scherp gezet om creatief te denken en te handelen. Maar ook met pijn, verdriet en soms zelfs verlies moesten we ieder op onze eigen manier mee leren omgaan. Meningen en verschillen van elkaar waren soms ook een flinke uitdaging of teleurstellend. Een goede vriend(in) waar je voorheen vaak op 1 lijn mee zat, kan/kon ineens heel anders dan jij denken.

Mensen die je dacht dichtbij te hebben staan, konden/kunnen nu soms voelen als vreemden. En mensen die je net hebt leren kennen, kunnen voelen als vrienden die je al jaren kent. 

De lockdowns en de meningen hebben voor flinke opschudding gezorgd. Dat kan je niet negeren. Daarom is het tijd voor herijken. 

Weet je, ik denk dat ondanks het een nare tijd is “geweest” het ook ieder op persoonlijk vlak heel veel te bieden heeft. 

Persoonlijke ontwikkeling zegt het al: ontwikkeling in jou persoonlijk

Durf jij echt verdieping te voelen in jezelf? Durf jij naar je echte ik toe te gaan? Dat kleine meisje in jou aan te kijken en te vragen: “Wat heb jij nodig op dit moment? Wat komt er in jou los? Of wat heeft jou pijn gedaan vroeger of juist nu? Merk je dat er iets triggert bij jou? Enig idee waar het vandaan komt? Durf jij naar je werkelijke behoeftes te gaan van het verleden of het heden en daar echt naar te gaan luisteren en naar te handelen?” Ik ben heel benieuwd of jij net als ik en vele anderen dit moment pakt voor persoonlijke ontwikkeling! Het is tijd oude pijnen en patronen los te laten. Alles wat niet meer in het hier en nu past, mag plaats gaan maken voor nieuwe ontwikkelingen in jou! 

Geef het de tijd. Voel zelf ook of het ook jouw tijd is voor loslaten en opnieuw herijken. Kleine stapjes zijn ook goed. Kleine ingeslopen patronen zien, is al een mooi begin.

Het leven is altijd in beweging. Jouw leven is altijd in beweging. Ook als je soms het idee hebt stil te staan, beweegt het.

Heb je het ècht geaccepteerd en losgelaten?

We zijn geneigd om vooral negatieve ervaringen vast te houden in onze lijven, ons hele leven lang. We zeggen ook vaak: vergeven misschien, maar vergeten nooit! Maar verwerk je het dan wel? Of duw je het naar achteren en zet je het vast in je lijf bij de rest van je negatieve ervaringen? En beduvel jij jezelf door te denken of zeggen: “Ik heb het een plekje gegeven.” Kijk er maar eens kritisch naar. Is het wel echt stil in jou over dat onderwerp of doe jij alsof? Heb jij echt die pijn en dat gevoel doorleeft en de ruimte gegeven die het vroeg voordat je het wegduwde?

Alles valt op de juiste plek

Ik heb er de afgelopen 2 jaar heel veel bij mogen leren. Over mijn lijf en de verbinding met mijn ziel. En wat dat allemaal kan veroorzaken als je er niet goed mee omgaat. Helaas via de harde weg van ondergaan. Ik ben flink door elkaar geschud en alles valt nu langzaam op de juiste plek. Maar daar ben ik dankbaar voor. 

Dit jaar neem ik daarom even heel bewust veel tijd voor mezelf om straks in het nieuwe jaar mezelf nog beter te begrijpen. En daardoor nog beter een goede coach voor jullie te kunnen zijn. Vandaar ook iets minder zichtbaarheid van mij dit jaar. Want ik weet, ik moet eerst even goed voor mezelf zorgen. 

In het nieuwe jaar 2023 zal ik ook MaarOokIk hebben herijkt, net zoals ik dat nu met mezelf heb gedaan en nog steeds doe. Ik geloof 100% in de kracht van opruimen en loslaten. Pas als je dat hebt geleerd en gedaan, komt er ruimte voor wie jij werkelijk bent en wil zijn. Zowel in jouw privé- als in jouw werksituatie. Dan worden jouw beeld, missie en passie super helder, waardoor je er met de juiste energie en stroming mee aan de slag kan gaan.

Daarom is echt naar jezelf kijken, naar jouw innerlijke cirkel, zo belangrijk. Dan kan je pas jouw leven leiden, varen op jouw eigen stroming en niet op de bewuste of onbewuste stroming die je omgeving, of opvoeder jou heeft meegegeven.

Ieder mens heeft recht op haar eigen stroming. We zijn alleen zo geprogrammeerd dat we er te vaak van afwijken door te hoge of andere gewenste verwachtingen na te leven die helemaal niet bij onze eigen stroming passen. Dat gaat je vroeg of laat tegenzitten. In het nieuwe jaar ben ik daar als coach nog verder in gespecialiseerd om jullie daar nog beter in te begeleiden. Binnenkort zal ik daar meer over delen in mijn blogs of podcasts. 

Ga jij al de juiste richting op?

Ik hoop dat ik je via deze blog wakker heb geschud of een zaadje heb kunnen planten. Misschien knaagt er nog iets bij jou, iets wat jouw stroming in de weg staat en wat dus aandacht verdient.

Of misschien voel je door deze blog dat je juist al dit pad bent in geslagen. Wees dan trots op jezelf. Beloon jezelf met die erkenning en laat jezelf nog meer groeien. Jezelf zien en belonen voor de stappen die je maakt, is het krachtigste liefdesgevoel als je dat kan en wil ontvangen. Ook daar kom ik eens op terug, want ik kan nog een heel blog over schrijven hoe belangrijk zelfherkenning is en hoe belangrijk zelfliefde is voor wie jij werkelijk bent en hoe je dat aan jezelf kan laten voelen. Daarover later meer.

Ik wens jullie heel veel positieve energie en zonnestralen.

Veel liefs,

Debbie Delen: