12:43 uur @ 19-05-2019

Teveel tegen andere mensen opkijken, is neerkijken op jezelf

Iedereen kijkt wel eens tegen mensen op of denkt dat het bij de ander allemaal veel beter is. Maar zodra die gedachten te vaak door je hoofd schieten dan wordt dat ongezond, want dan kijk je neer op jezelf en dan doe jij jezelf echt tekort.

We hebben allemaal een ideaalbeeld in ons hoofd en daar hangen verwachtingen en dromen aan vast over onszelf. Hoe vaak hoor ik mensen zeggen: “Ja, het zijn dromen die nooit uitkomen.” , “Ik zal nooit kunnen wat zij doet.“ of “Ja, maar ik moet onderaan de ladder beginnen, dus dat kan ik niet.” Mensen, niets is onmogelijk. Je staat zelf aan het stuur van jouw eigen leven en het is aan jouzelf hoe je daarmee omgaat. Als jij jezelf altijd minder blijft vinden dan de persoon waar je tegen opkijkt, zal je daar ook nooit komen te staan. Pas als jij jezelf serieus gaat nemen en lief bent voor jezelf en ziet wat jij allemaal bereikt hebt en wat er nog voor jou voeten ligt aan mogelijkheden, dan pas maak je kans om je dromen waar te maken. En natuurlijk moeten die dromen wel realistische zijn en heeft alles tijd nodig. Maar ik geloof wel dat alles begint bij de kijk op jezelf.

Ik keek vroeger ook te vaak tegen mensen op. En waarom? Omdat ik ook op mezelf neerkeek. Ik riep ook heel hard: “Zoals zij is, zal ik nooit worden. Want ik ben niet slim genoeg of ik zie er niet zo goed uit of ik heb de juiste eigenschappen niet in huis om dat te bereiken.“ En zo had ik nog wel heel veel gedachten die me enorm in de weg stonden. Ik nam mijzelf niet serieus en keek op mijzelf neer. Zeven jaar geleden ben ik echt hierdoor enorm vastgelopen. Ik belemmerde mezelf in mijn eigen pad. Meestal is dit aangeleerd gedrag vanuit jouw jeugd of kindertijd. Als er maar vaak genoeg door mensen wordt gezegd dat jij niets voorstelt, dan ga je het vanzelf wel geloven. Maar het blijft jouw keus of je het zo wil laten en daardoor vaak heel ongelukkig voelt of denkt: “Dit wil ik niet meer voelen, ik ga met mezelf aan de bak en wil het verleden achter mij laten en starten met een nieuw begin.”

Een nieuw begin begint met los laten

Loslaten, tja, dat is makkelijk gezegd. Klopt! Ik zeg ook niet dat het eenvoudig is, maar ik zeg wel dat te veel opkijken tegen mensen jezelf echt naar beneden trappen is. Want geloof mij, iedereen heeft issues en iedereen waar jij tegen opkijkt zijn ook gewoon mensen net zoals jij en ik. En deze mensen die moeten ook gewoon dealen met hun eigen issues.  Alleen die mensen hebben wel de keuze gemaakt om in zichzelf te geloven op dat stuk en ergens voor te gaan waar ze in geloven. Dat kan jij ook. Als je echt wil dan kan je bijna alles.

Ik kan je helpen in dit proces

In je eentje dit proces in werking zetten, is heel pittig maar niet onmogelijk. Ik heb het ook bijna helemaal zelf gedaan, maar soms heb je wel een zetje in de juiste richting nodig. Dat zetje kan ik voor jou zijn. Ik bied je gratis en vrijblijvend een coachingswandelsessie aan met mij. Daarin bespreken we van alles, waaronder: hoe voel jij nu? Hoe sta jij in het leven? Wat zijn je belemmeringen? Maar vooral zal ik jou laten zien dat alles een keuze is en niets onmogelijk is.

Op mijn website bied ik verschillende datums, tijden en plekken aan waar jij je gratis bij aan kan sluiten. Het is aan jou hoeveel jij daar vertelt en je houdt de regie in je eigen handen. We maken er met elkaar een groepsgesprek van waar iedereen haar eigen ding in kwijt kan, zodat er een mooi gesprek ontstaat. Ik geloof erin dat dit jou kan helpen. Mocht je liever een een-op-een-sessie willen, dan is dat ook mogelijk, neem contact met mij op en we plannen een datum in.

Mocht je daar nog niet aan toe zijn, volg mij dan, lees mijn blogs en beluister mijn podcasts en wie weet, ben je er dan over een tijdje aan toe om deze stap te zetten. Ik gun jou het zo erg om jezelf te kunnen zien door mijn ogen.

Veel liefs en hopelijk tot op de wandelsessie.

Debbie PouwelsDelen: