20:09 uur @ 05-12-2021

Blog: Verdwijn niet te diep in je eigen bubbel en vergeet je vriendschappen niet

Blog: Verdwijn niet te diep in je eigen bubbel en vergeet je vriendschappen niet

We staan allemaal voor uitdagingen door de coronamaatregels. Een ieder raakt dat op zijn eigen manier en aan die discussie ga ik ook geen aandacht schenken. In deze blog wil ik het niet over alle discussies en meningsverschillen hebben die nu erg in ons land rondgaan, maar over hoe belangrijk het is om nog wel aandacht te besteden aan vriendschappen die belangrijk voor je zijn.

Waar ik aandacht aan wil schenken, is dat mij opvalt dat veel mensen een kleine bubbel om zich heen bouwen en weinig tot geen contacten daar buitenom hebben.

Vriendschappen die we voor deze crisis wel veel in onze levens hadden, zien of spreken we bijna niet meer. Ja, misschien 1 of 2 keer, maar daar houdt het vaak ook wel bij op.
Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het heel logisch dat sommige vriendschappen wat verwateren in een tijd als deze. Je komt er ook achter in een tijd als deze wie er voor je klaarstaan als je het moeilijk hebt of misschien kom je erachter dat je te anders in het leven staat en dat het gewoon niet meer werkt. En dat is ook okay, hè! Mensen komen en gaan en sommige mensen blijven gelukkig heel lang aan je zijde.

Maar wat mij nu opvalt is dat we te veel verdwijnen in onze eigen bubbel.

En heel eerlijk, ik heb er mezelf en mijn beste vriendinnen er ook op betrapt dat we misschien wel te veel in onze eigen bubbel kropen en vergaten te vragen aan elkaar hoe het gaat. Even uit je eigen bubbel stappen, doet je soms juist goed, even videobellen kan soms al zoveel warmte geven en je dag opfleuren of even anders maken. Ik kan heel goed mijzelf opladen, maar contact met mijn beste vriendinnen kan soms ook echt positieve energie geven en het zonnetje in mij laten branden.

We zien elkaar minder maar onze band is niet minder.
Ik geloof echt dat we die contacten nodig hebben in ons leven, we hebben het nodig om even uit die bubbel te komen en te connecten met mensen die ons lief zijn. Het houd je positief. Verbinding geeft kracht en liefde en helpt je dingen met een andere kijk te zien wat ons scherp houdt en daardoor beter in balans houdt. Het is ook super fijn dat je even beide gevoelens kunt delen, het is fijn om even in iemands anders bubbel te mogen kijken. Wie weet leer je ervan. En je kan vragen stellen aan elkaar bijvoorbeeld: Hoe beleef jij alles? Hoe ga jij ermee om? Heb jij ook soms last van deprimerende buien of dat dingen je aanvliegen? Of juist niet? Red jij het nog wel? Kan ik je helpen met iets? Gewoon vragen hoe het echt met iemand gaat en daar naar luisteren en misschien kan je samen meedenken met elkaar hoe je er anders mee om kan gaan als je er last van hebt.

Maar ook heel belangrijk is lachen met elkaar. Vertel elkaar de leuke grappige situaties die je meemaakt. Of speel een spel samen. Dat kan thuis met elkaar, maar ook online! Ik heb een vragenspel gemaakt, dat juist in deze tijd jullie verbinding kan versterken en je misschien een beetje kan afleiden van alle dagelijkse coronagesprekken! Ik merk dat ik dat soms echt lastig vind. Soms lijkt het alleen nog maar over corona te gaan. En heel eerlijk, ik ben daar soms wel klaar mee, hahaha, vast herkenbaar. Maar heel eerlijk, probeer er maar een dag niet over te hebben of te denken. Dat is niet te doen gewoon. Mijn MaarOokIk Vriendinnenspel is daar een goede bliksemafleider voor.

Ik hoop dat je naar aanleiding van deze blog even weer bij jezelf te rade gaat en denkt: laat ik mijn vriendin of vriendinnen eens contacten die ik nu even niet heb gesproken. Wie weet heeft ze je nu wel juist nodig en is daarom ook zelf stil. Soms is om hulp vragen heel moeilijk en dan is het juist fijn als de ander al een opening doet door de eerste stap te zetten 

Nou lieve volgers, ik zend jullie via deze weg een dikke knuffel En zorg goed voor jezelf en de mensen die liefhebt.

Veel liefs, Debbie Pouwels


 


Delen: