22:06 uur @ 27-12-2021

In deze blog neem ik jullie mee in mijn belevenis van 2021 en hoe ik uitkijk naar 2022

Deze blog schrijf ik recht uit mijn hart, dus puur met gevoel. Ik deel hierin een stukje kwetsbaarheid van mijzelf over het afgelopen jaar. Ik vind dat je je nooit hoeft te schamen voor het stukje kwetsbaarheid in jou. Je kwetsbaar voelen, zegt niets over wat je wel of niet kan bereiken of doen. Ondanks dat ik ook nog soms zoekende ben naar de juiste balans met mijn lijf, twijfel ik niet aan mijn kwaliteit als coach. Alles valt en staat met jezelf echt kennen en je houden aan de juiste balans die jij nodig hebt om in je kracht te staan. Mijn leven is ook niet het perfecte plaatje en mijn doel is ook niet om jou voor te houden dat het perfecte plaatje bestaat en dat je dat moet nastreven.

Alles valt en staat met jouw balans vinden en uitzoeken wie jij bent en wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten.

Ik deel dit persoonlijke stukje van mezelf, omdat ik aan jullie mee wil geven dat je het stukje in je leven dat niet lekker loopt beter kan accepteren dan negeren. Als je dat doet, kan je pas een juiste balans vinden en je kracht vinden om door te stappen. In deze blog, neem ik je mee in mijn afgelopen jaar en mijn ideeën voor 2022 voor MaarOokIk.

2021 was een jaar waar ik moest zoeken naar het juiste balans voor mij.

Vorig jaar ben ik erg ziek geweest van corona zoals de meeste van jullie wel weten. Dat heeft nog een behoorlijke nasleep gehad op het afgelopen jaar, zowel zakelijk als privé. Nooit gedacht dat revalideren zolang kan duren. De nasleep is lang. Soms heb ik dagen dat het lijkt of ik bijna weer helemaal de oude ben en die dagen geniet ik ook onwijs van. Als ik dan net lekker op dreef ben en weer actiever begin te worden, kan de extreme vermoeidheid nog genadeloos toeslaan en dan zit er niks anders op dan toegeven aan deze behoefte van mijn lijf. Soms kan ik mijzelf mentaal en fysiek flink wat uitdagingen geven en geniet er dan enorm van om actief met MaarOokIk bezig te zijn en in mijn privéleven heerlijk sociaal te zijn. Mijn les is om nog beter te luisteren en kaders te bouwen. Door beter te plannen en mezelf beloven om daar op een goede dag niet overheen te roeien. En met een goede planning is er altijd ruimte voor de rust die mijn lijf nog nodig heeft om op te laden.

Wat 2021 mij dit jaar nogmaals heeft benadrukt dat is dat alles bestaat uit balansen.

Gaat dit nog beter worden? Geen idee. Het blijft een onbekend virus waar we voor de lange termijn nog te weinig over weten. Maar hoop hou ik en opgeven ga ik niet doen, daar heb je ook niets aan. Daar word je alleen maar ongelukkig van en verlies je misschien nieuwe kansen op vooruitgang. Ik vind mijn weg wel, ook als het zo blijft. Mijn bedrijf MaarOokIk betekent veel meer dan werk voor mij; het is mijn passie. Het klinkt misschien gek, maar het voelt als mijn levensmissie en is een deel van wie ik ben en wat mij blij maakt en energie geeft. Elke vrouw die in mijn praktijk komt inspireert mij op haar eigen manier. Dat vind ik ook zo bijzonder aan mijn werk, niemand is hetzelfde en elke hulpvraag is anders.

Een terugblik over wat ik het afgelopen jaar gedaan heb met MaarOokIk.

Wat ik in 2020 ook schreef, geldt nu nog steeds: ideeën heb ik, maar mijn lijf bepaalt het tempo. Dat is ook wat ik heb gedaan. Helaas was het ook dit jaar niet alleen dat mijn lijf het tempo bepaalt, maar ook de maatregelen van het kabinet hadden invloed op mijn keuzes en ideeën. En natuurlijk het virus; wat voelt goed en veilig en wat niet? Hoe kan ik mijn werk doen met het gevoel dat ik wil overbrengen en wanneer voelt het niet goed en doe ik het liever nu nog niet. Ik wilde heel graag workshops houden en misschien zelf evenementen organiseren met andere ondernemers. Dat heb ik even vooruitgeschoven voor over een paar jaar wanneer we hopelijk weer zonder mondkapje en binnen de 1,5 meter van elkaar veilig kunnen verbinden. Gelukkig zijn er wel andere stappen en ontwikkelingen die ik heb kunnen zetten. Ik ben sinds een paar maanden weer open gegaan met mijn praktijk met fysieke behandelingen. Ik geef nu ook behandelingen die je helpen om meer in contact te komen met je lijf. Ik geef verschillende massages die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Daarnaast kan ik tijdens die behandelingen je begeleiden door massages te combineren met een luisterend oor en als het gewenst is kan ik je ook steunen doordat ik ook coach tijdens een massage of behandeling.

Verder ben ik bezig geweest met bijscholing. Ik heb mijn opleiding relatietherapeut weer opgepakt. En ik ben begonnen om mij nog meer te verdiepen in het stukje ‘innerlijk kind’, dat in iedereen verschuilt. Daar zal ik in 2022 nog wel wat meer over schrijven en vertellen.  Gelukkig voelde ik mij het laatste half jaar goed genoeg om het coachen ook weer deeltijds op te kunnen pakken. Wel heb ik dat online opgepakt. Iets wat ik in het begin nooit wilde, want online leek mij zo onpersoonlijk. Maar heel eerlijk gezegd, is dat helemaal niet zo. Het is anders, maar het werkt ook goed. Het fijne daaraan is dat ik nu niet alleen vrouwen uit mijn regio kan coachen, maar uit veel meer plekken uit het land. Wat mijn bereik veel groter maakt. En dat gebeurt nu al. Uit verschillende delen van het land heb ik al veel fijne coaching sessies mogen voeren met vrouwen. Ik heb ook besloten om dit te blijven aanbieden ook als we weer terug kunnen naar 'het oude'.

Ik kijk op 2021 terug als een jaar waarin veel is gebeurd, maar waar ik zeker heel veel heb van geleerd over mezelf maar ook over mensen en hun gedrag.

2021 heb ik ook wel vervloekt, omdat ik mij soms toch wel erg beperkt en gestuurd voelde door de maatregelen. Daar ben ik niet zo goed in. Ik trek graag mijn eigen plan en heb het gevoel van vrijheid echt nodig om mijzelf te zijn. Ook heb ik geleerd wat het met ons mensen doet en wat voor uitingen daarbij kunnen optreden. Ons gedrag met elkaar verdiende niet altijd de schoonheidsprijs, maar dit alles en de impact die het op ons heeft is ook geen kleinigheidje. Ook dat moeten we met elkaar niet vergeten.

Maar heel eerlijk, ik kan het niet zien als een verloren jaar. Ik ben er ook echt door uitgedaagd. Ik heb geleerd dingen door andere ogen of met andere mogelijkheden te bekijken. Ik kan wel zeggen dat ik dankbaar ben voor 2021, want het heeft mij heel veel geleerd over wie ik ben en wat ik nodig heb. Het heeft mij geïnspireerd om daar werk van te maken. En het heeft mij ook geïnspireerd om met die kennis wat te gaan doen in 2022.

Mijn ideeën voor 2022

2022 zie ik als een jaar met veel nieuwe kansen en mogelijkheden zowel in mijn prive leven als zakelijk. Een jaar waar ik nog meer kan gaan doen waar ik passie voor voel. Ik ga die mogelijkheden creëren als ze er nu nog niet zijn. Ik ga mee nemen wat 2021 mij heeft laten in zien. Als ik goed voor mijzelf zorg en mijn tijd en energie indeel na wat voor mij werkt kan ik veel meer mijn hart volgen en kansen pakken om te groeien en te ontwikkelen.

Ik wil heel graag meer tijd gaan besteden aan de online zichtbaarheid van MaarOokIk en hoop ook dat jullie, trouwe volgers, mij daarin willen steunen door mijn berichten soms eens te delen. Nu ik online ook coach, wil ik het uitbreiden door een online platform te laten bouwen waar we makkelijker informatie kunnen uitwisselen en samen kunnen werken aan je persoonlijke doelen. Daarnaast ga ik met jullie meer delen in mijn blogs over persoonlijke groei en meer interessante onderwerpen. Verder hou ik de lat voor mezelf realistisch voor 2022. Elke stap is er 1 en wat nog niet gaat, gaat gewoon niet. Ik hou van het stellen van doelen. Doelen geven mij houvast en kracht en tijd geeft ruimte en die tijd zal ik mijzelf altijd gunnen. En als ik mezelf dat gun, kan ik alles bereiken op mijn tijd.

Ik hoop dat ik jullie ook een beetje heb kunnen inspireren met deze blog. Ook jij kan ook in een tijd als deze je eigen mogelijkheden creëren. Verlies jezelf niet in een tunnelvisie als je goed kijkt en daar wat mee durft te doen dan gaat er ook voor jou een deur open.

Ik kijk er naar uit om jullie in 2022 weer te zien en te ontmoeten.

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling.

Veel liefs,

Debbie Pouwels


Delen: