Holistische EMDR

Holistische EMDR (Eye Movement, Desensitization & Reprocessing) is een behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaringen die in je leven een nadrukkelijke rol blijven spelen, zijn met EMDR goed te behandelen. Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking kan vragen. Ervaringen die een continue psychische druk blijven geven, zoals misbruik, mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, een diagnose van een ernstige ziekte of het verlies van een familielid. De techniek van Holistische of reguliere EMDR wordt steeds vaker toegepast vanwege het bijzondere snelle en blijvende resultaat. Door gebruik van bepaalde technieken wordt opgeslagen informatie in de hersenen veranderd.

De meeste mensen hebben wel iets meegemaakt dat (onbewust) invloed heeft op stemming, gedrag en levensgeluk. Zowel recente gebeurtenissen, als gebeurtenissen van vele jaren terug. Van een trauma hoef je je niet bewust te zijn. Nare ervaringen, ook uit de babytijd, kunnen levensvreugde en zelfvertrouwen nu nog sterk beïnvloeden. Met behulp van een pendel test ik de juiste toepassing en ondersteunende behandelingen. Er is aandacht voor nazorg. Een paar dagen naar de behandeling bellen we, en je mag mij altijd een berichtje sturen zodat ik je vragen kan beantwoorden en je eventueel gerust kan stellen in de weken tussen of na de sessie.

Waarvoor kan EMDR worden ingezet?

Een schokkende, schaamtevolle of een ingrijpende ervaring kan in slechts één sessie worden losgekoppeld van de traumatische verankering in de hersenen. Bij meerdere gebeurtenissen zijn er meer sessies nodig, maar meestal wordt dat al duidelijk bij het intakegesprek. Nachtmerries en angsten kunnen soms al verdwijnen na één sessie. Denk aan de gevolgen van een: ramp, brand, overval, oorlogstrauma, bevallingstrauma, ongeluk, bijna verdrinkings- of verstikkingservaring, schokkend nieuws, ernstige ziekte, langdurige ziekte, bedrog, verraad, ontslag, lichamelijk geweld, verkrachting, aanranding, pestervaringen en bedreiging. En zo nog vele andere gebeurtenissen. Het kan ook een gebeurtenis in het leven zijn die niet direct onder de noemer ‘trauma’ valt, maar die nog steeds spanning, onrust of verdriet oproept. Zelfs wanneer je je niets kan herinneren, kan toch effectief gewerkt worden met een gebeurtenis uit je jeugd (bijvoorbeeld overlijden van een dierbare, scheiding ouders, te vaak verhuizen, ziekte, operatie of een val van de trap als baby of peuter).

Wat kan je verwachten als je bij mij een EMDR-sessie doet?

Een EMDR-sessie wordt zittend, liggend of in een andere houding gedaan als dat prettiger vindt. Zelfs bewegen is ook mogelijk. We zoeken dan samen naar een passende beweging die voor jou goed voelt en helpend is voor de sessie. De sessie duurt bij volwassenen tussen de 1,5 en 2 uur. Dit is vooraf niet te zeggen.

Ik laat je terugdenken aan de gebeurtenis en de beelden. Jij bepaalt zelf hoe ver het veilig voelt. Kleine stapjes zijn ook goed. Heb je geen herinnerd beeld of trauma en alleen een blijvend terugkerend gevoel, dan kan daar ook mee gewerkt worden. Dan werken we op een ander manier. Ik beheers verschillende technieken om een goede, veilige EMDR-sessie te kunnen geven. We werken tijdens de sessies met alle gevoelen, emoties en gedachtes die opkomen. Niks is gek, alles mag er zijn. Het hoort erbij en mag er dus ook zijn. Onthoud, het is een momentopname waar je doorheen gaat. Soms zelfs een herbeleving, maar het is veilig. Jij bent veilig en ik zorg ervoor dat het altijd goed afgesloten wordt tijdens de sessie.

Enkele voorbeelden van soorten links-rechts-bewegingen die je kan verwachten zijn: mijn vingers die links-rechts bewegen die jij mag volgen met je ogen. Een andere manier is links-rechts-bewegingen van mijn handen op je voeten, benen, schouders of handen. Een labyrint zelf doorlopen met beide handen tegelijk op een labyrintbord is ook een mogelijkheid. Ook behoord muziek afwisselend langs links en rechts ook tot de opties. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden die ik kan toepassen. Het is fijn aan holistische EMDR dat er onwijs veel mogelijkheden zijn die werken om je ongewenste gedachten, beelden en gevoelens stap voor stap los te koppelen.

Tijdens de sessie worden ook bepaalde chakra’s of auralagen aangetikt of gestimuleerd. Dit is nodig om helemaal energetisch in balans te komen. Dit gaat vanzelf, daar hoef je niks voor te doen. Ik meet van tevoren uit aan welk trauma nu het beste gewerkt kan worden. Soms is dit een ander trauma dan waar je in eerste instantie aan dacht. Ik wil je vragen om erop te vertrouwen dat komt wat er eerst nodig is. Soms heb je eerst iets anders nodig voordat je aan je herinnerde trauma kan werken.

Af en toe is er ook eerst een andere behandeling nodig voordat we aan de sessie kunnen beginnen. Waar nodig kies ik ervoor om met een visualisatiereis te beginnen. Tijdens die reis zal je merken dat er naar bovenkomt waar als eerst aan gewerkt mag worden. Wat voor mij het allerbelangrijkste is tijdens de sessie, is dat jij je veilig voelt. Ik check ook tijdens de sessies of jij je nog steeds fijn voelt. Onthoud goed: jij hebt altijd de regie. Het is jouw proces en dat mag op jouw tempo.

Wil je meer weten over holistische EMDR? Lees dan hieronder de meest gestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten.

Ik voel mij sinds jaren weer blij!
Ik werd de volgende dag wakker en voelde dat ik in mijn kracht sta.
Ik heb gewoon geen dwangbehoefte meer.
Ik voel weer emoties die ik lang niet meer kon voelen.

Wat past er het beste bij jou?

Je staat zelf aan het stuur van de reis die we samen gaan maken.

Losse intake

50
 • Geen aanvullende kosten

Pakket A

160
 • 1 sessie
 • Sessie van plusminus 2 uur
 • Nazorg na de sessie
Favoriet

Pakket B

444
 • 3 sessies
 • Incl. 7,5% korting
 • Sessies van plusminus 2 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Pakket C

720
 • 5 sessies
 • Incl. 10% korting
 • Sessies van plusminus 2 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.

Heb je vragen over de mogelijkheden die MaarOokIk biedt? Neem dan contact op.

Heb je vragen?

Heb je vragen over wat je op deze pagina gelezen hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.