11:13 uur @ 28-07-2021

Investeren in jezelf is niet egoïstisch

Aan het werken aan jezelf of investeren in jezelf kleeft voor een grote doelgroep nog een schaamtegevoel. Ik heb het dan niet eens alleen over financiën, maar vooral over het schuldgevoel die ze voelen als ze tijd aan en in zichzelf stoppen. Tijd die ze normaal aan alles en iedereen geven behalve echt aan zichzelf.

In mijn werk richt ik mij vooral op vrouwen die niet voldoende zelfwaardering hebben en vaak last hebben van een laag zelfbeeld. Wist je dat heel veel vrouwen rondlopen met een laag zelfbeeld? Wist je ook dat dit ook vrouwen kunnen zijn die heel zelfverzekerd overkomen op anderen?

Veel vrouwen lopen met een masker rond, maar onder dat masker zit een vrouw die het heel moeilijk heeft. Een vrouw die de hele tijd maar aan de verwachtingen wil voldoen van wie ze denkt dat ze moet zijn. Maar van binnen huilt ze als ze lacht. Kennen jullie dat liedje van Maan: "Ze huilt als ze lacht"? Als dat liedje iets in jou raakt dan weet je dat er ook bij jou nog veel zit wat je in de weg staat om te zijn wie je echt bent en wil zijn.

 

Jezelf zijn is het enige wat je gelukkig kan maken. Je kan nog zo hard roepen: “Ik ben mezelf, dit ben ik!” Vaak roepen wij, mensen, dat ook snel. Maar eigenlijk roep je dat, omdat je bang bent om dat masker af te doen; bang bent om je pijn onder ogen te gaan zien; bang bent voor wat anderen ervan gaan vinden; bang bent dat de echt pure jij niet leuk genoeg is; bang bent om mensen te verliezen door een verandering. Angst houdt jou tegen. Zelf het woord ‘angst’ wil je het liefst ontkennen. Je zegt veel liever: “Ik hou het zoals het is, het is goed zo.”, en: “Ik heb geen tijd, ik ben te druk om tijd te maken voor mijn gevoel. Mijn gevoel is niet belangrijk ik red mij wel.”


Eigenlijk zeg je keer op keer als je jouw gevoel negeert: “Ik vind mezelf niet belangrijk.” Veel vrouwen roepen: “Als mijn partner en mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik dat ook.” Is dat wel zo? Ben je echt gelukkig of hou jezelf dat masker voor?

Ik geloof dat je pas echt gelukkig bent als je gelukkig bent met jezelf, met wie jij echt bent. Dat je jezelf ziet en durft te zien. Dat ja, wanneer je in de spiegel kijkt, jezelf met liefde kan aankijken en die mooie, lieve, leuke, krachtige vrouw ziet. Dat je niet wegkijkt en dat je liefde voelt voor die vrouw die je ziet. Ik zeg wel eens: “Het mooiste is als je naar jezelf kan kijken en jezelf dan trots voelt en denkt: wauw, wat ben ik een leuk persoon.”

Dit klinkt misschien overdreven, maar is wel een doel om aan te werken. Dit verdien jij. Verstop jezelf niet langer en kijk in de spiegel. Maak tijd voor jezelf en investeer in jezelf. Je verdient aandacht, je verdient dit. En als je omgeving jou echt ziet en van je houden, vinden ze ook dat jij het verdient om te investeren in jezelf.  Wees niet bang om deze stap te zetten, want je kan dit, je bent sterker dan je denkt. Ik geloof in je en als je wil, ga ik je helpen om jouw echte zelf te laten zien. Ik weet zeker dat je je vrij gaat voelen als een vlinder! Want iedere rups wil vroeg of laat die vlinder worden die zich vrij voelt om zich te laten zien. Wordt weer dat onbevangen meisje die je bent kwijtgeraakt bij het opgroeien. Dat verdien je
??

Voel je aangesproken? Dat is niet voor niets. Je leest dit niet voor niets
?
Maak dan vrijblijvend een afspraak met mij en dan kijken we samen wat ik voor jou kan beteken, zodat jij ook gelukkig wordt met jezelf

   

Delen: