Over MaarOokIk

MaarOokIk is ontstaan recht uit mijn hart

Ik voel mijn hele leven al dat dit is wat bij mij past: mensen begeleiden, van mens tot mens. Hoe ouder ik werd, des te meer ik zag en voelde wat er in Nederland nog te weinig was. We zijn allemaal uniek en waarom handelen we dan nog zo weinig op de holistische wijze? Op mijn eigen levenspad liep ik ook erg tegen deze obstakels aan. Ik voelde mij vaak de uitzondering en werd in verkeerde hokjes geplaatst. Ik wilde gezien worden, ik wilde dat mensen mij konden zien en mij konden motiveren in waar ik goed in ben, in plaats aandacht te geven aan alles wat ik niet deed zoals de “norm” voorschreef.

Uiteindelijk kon ik nog maar weinig denken en voelen in de ik-vorm, maar dacht ik vooral in wat er van mij verwacht werd en wat anderen voelden. Mijn voelsprieten stonden alleen nog maar op scherp en voelde mij zelfs onveilig als ik dat niet deed. Mijn motto was: eerst iemand anders en dan pas kom ik.

Daaruit is de naam MaarOokIk ontstaan. Ik wil jou meegeven dat jij mooi en uniek bent. Niet alles hoeft te draaien om anderen. Jouw gevoel moet er ook zijn. Veel mensen zijn het ik-gevoel verloren op hun bewandelde pad. Verbinding met hun unieke zelf is er niet meer. Verbinding met hun lijf en ziel is minimaal of zelfs weg. Ze draaien op het ritme van de ander of van wat er hen verwacht wordt.

Ik wil verschil maken en mensen weer in hun eigen licht en kracht zetten

Juist daarom heb ik mij gespecialiseerd in traumaverwerking en andere persoonlijke aspecten. Hierdoor kan ik samen met jou werken aan loslaten wat jou niet meer dient en samen opzoek gaan naar wie jij bent. Dit doen we door samen alle laagjes eraf te pellen waar jij last van hebt en met je meedraagt als een zware rots op je schouders. Op jouw tempo en op een manier die bij jou past. Jij hebt de regie zelf in de handen; ik steek alleen mijn handen uit om dit samen met jou aan te gaan als coach die liefdevol naast je staat met tools die jou veilig dit pad laten bewandelen.

En nee, je gaat niet verdrinken in het ik-ben-het-slachtoffer-gevoel. Je gaat juist van je verleden je kracht maken. Je gaat je sterker en fitter voelen dan ooit, omdat je ruimte hebt gemaakt voor wat jij voelt. Je gaat het zelfs uiteindelijk als een opluchting zien, omdat je weer durft te voelen in plaats van het gevoel weg te drukken. Je gaat de verbinding weer met je lijf aan waardoor je zal merken dat je de blokkades en vage pijnen in je lijf ook opruimt. Want alles staat in verbinding met elkaar.

Ik heb zelf deze weg ook moeten inslaan om te komen waar ik nu sta. Juist daarom weet ik zeker dat ik jou kan begeleiden, omdat ik weet dat loslaten en werken aan meer zelfliefde en trauma’s tijd, liefde en veiligheid nodig heeft. En dát kan ik je bieden.

Merk je dat deze tekst je raakt, zet dan je eerste stap en maak kennis met mij door mij een berichtje te sturen dan bekijken we samen wat ik voor jou kan betekenen.

Gecertificeerd

Diverse certificeringen behaald in het vakgebied.

Ervaren

Jaren ervaring met het coachen en helpen van mensen.

Holistische aanpak

Maatwerk speciaal voor jou. Brede en ruime aanpak.

Het team van MaarOokIk

Debbie Pouwels
Eigenaar en therapeut
Bo Pouwels
Ondersteuner

Heb je vragen?

Mocht je naar aanleiding van deze website en/of berichten op social media vragen hebben over MaarOokIk en haar behandelingen? Neem dan contact op per telefoon, e-mail of WhatsApp.