21:30 uur @ 23-08-2021

Waarom zijn wij bang om kwetsbaar te zijn en geven we ons zelf een trap na door ons zelf geen sterke vrouw te vinden?

Ik merk dat ik het volgende steeds vaker in mijn praktijk hoor van vrouwen: “Sorry dat ik huil”, “Sorry dat ik zo wanhopig over kom”, “Sorry dat ik zo onzeker ben”, “Sorry dat ik niet een sterke vrouw ben”, “Vroeger was ik wel een sterke vrouw”, “Ik ben mezelf niet”. En ga maar zo door. We hangen kwetsbaar voelen meteen vast aan het idee dat je dan geen vrouw bent. 

Maar in mijn ogen ben je juist een sterke vrouw als je dicht bij jezelf bent en dat je doorleeft wat er in je om gaat. Als je dat niet toelaat, ga je alleen maar op robotstand en ben je alles aan het vastzetten in je lijf, met het gevolg dat vastgezette emoties je vroeg of laat ziek maken. Je lijf gaat pijn doen of je krijgt onverklaarbare lichamelijke ongemakken. Vroeg of laat gaat het je opbreken en val je in een zwart gat. En dan moet je alsnog die opgekropte gevoelens onder ogen zien. 

Lieve vrouw, je bent niet zwak als je aan jezelf en de mensen die je liefhebt jouw kwetsbaarheid laat zien. Je bent niet zwak als je toegeeft dat je het even niet helder ziet of het gewoon even niet meer weet. Je bent niet zwak als je even wil uithuilen in de armen van iemand die goed voor je is. Je bent niet zwak als een ander je de weg laat zien. Laat het toe. Laat het er zijn. Durven voelen en delen geeft opluchting en maakt je juist sterker en een mooiere vrouw.

We hoeven niet een masker op te zetten en ons beter voor te doen dan we voelen. Je kunt pas jezelf helen als je je gevoel doorleeft, toelaat en het aangaat. Dan pas komt het op zijn plek en geeft het je ruimte om door te gaan en om te groeien in je ontwikkelingen. Lieve vrouw, je gevoel is jouw kompas in het leven. Je gevoel kan ook heel mooi voelen, je gevoel kan je veel leren, je gevoel kan je helpen in je leven. En ja, verdriet of pijn is niet fijn, maar ook dat gaat over of wordt verzacht als je het maar echt doorleeft. 

Met deze blog hoop ik je mee te geven dat je mag zijn wie je bent en dat het tonen van emoties jou verrijkt en mooier maakt. Dat gevoelens normaal zijn en je niet zwak maken. Dat je juist een sterke vrouw bent en in je kracht staat als je je emoties aangaat en laat zien. Dus wees lief voor jezelf en verstop jezelf niet langer achter een masker, maar laat die echte mooie vrouw zien, die vrouw die je werkelijk bent. Een vrouw die kwetsbaar durft te zijn, is veel aantrekkelijker en sterker dan je denkt. Deze vrouw staat veel sterker in haar schoenen dan een vrouw die zichzelf verstopt achter een masker dat niet bestaat.

Veel liefs,

Debbie PouwelsDelen: