17:33 uur @ 27-11-2019

In 2019 sprong ik in het diepe met een missie en in 2020 durf ik in het diepe te springen door mijn hart en intuïtie te volgen!

In januari 2019 lanceerde ik mijn eerste blog. Wow, wat vond ik het spannend om mijn verhalen te delen op een groot platform. Zoveel meningen. Zoveel bereik. Inmiddels heb ik heel wat blogs geschreven, waar ik super trots op ben. Zo gaaf dat er zoveel mensen zijn die mij volgen. Zo bijzonder om te horen dat mensen er zoveel aan kunnen hebben.

Het mooiste compliment is toch wel dat iemand zei: “Door jouw blogs voel ik mij minder alleen in mijn strijd. Jij geeft mij hoop.”, nou die kwam binnen. Dan bereik ik toch een heel mooie verschuiving in iemands leven! Wat ik ook terugkrijg: “Jij schrijft zoals je praat; het is begrijpende taal en dat vind ik zo fijn.”. Zo leuk dit soort reacties. Dus in 2020 ga ik er zeker mee door!

Een kleine terugblik op wat ik dit jaar allemaal heb mogen beleven. En een vooruitblik op waar ik in 2020 mee verder ga.

Wat was dit een jaar vol ontwikkelingen en wat heb ik mezelf overwonnen. Wat heb ik mooie, krachtige, unieke vrouwen mogen ontmoeten. Ik heb vrouwen mogen coachen en mogen laten zien aan zichzelf hoe prachtig en uniek ze zijn, omdat ze dat zelf niet meer konden voelen of zien. Hun vertrouwen mogen winnen en krijgen en hen mogen laten zien dat er licht is aan het einde van de tunnel, ook al lijkt het zo donker.

Mijn hart maakt elke keer een sprongetje van geluk als ik zie hoe ze zichzelf ontplooien tot hun unieke zelf en eindelijk doen wat ze zelf het liefst willen. Dit is zo waar mijn hart ligt. Dit komt voort uit een heel diep gevoel, namelijk dat ik ooit ook daar heb gestaan en ik weet hoe zwaar die weg is. Ook weet ik hoe het is om mij nu als vlinder te voelen en te kunnen fladderen op gevoel, op mijn gevoel en dat gun ik alle vrouwen.

Lees je dit en spreekt het jou aan? Laten we dan samen ontdekken waar jouw kracht ligt, zodat je ook echt jouw leven gaat leiden. En ja, het klinkt misschien nu wat fladderig (knipoog) allemaal, maar ik stel samen met jou realistische doelen op, op een manier die bij jou past en in jouw leven kan,  zonder dat alles moet veranderen. Als het zaadje met liefde voor jezelf in jouw hart is geplant dan ga je bloeien op jouw unieke manier en op jouw tijd en moment. Ik kijk ernaar uit om je te mogen ontmoeten.

“Soms komt er iets op je pad wat je niet verwacht.’’

Ik heb mensen mogen ontmoeten die chronisch ziek zijn en die kracht haalden uit mijn blogs of met mij een coachingstraject aan zijn gegaan. Chronisch zieken waren in eerste instantie helemaal niet mijn doelgroep, maar kruisten mijn pad. Ik ben het aangaan; ik heb mijn gevoel gevolgd en de beren op de weg genegeerd. Waarom zou ik niet het gesprek aan gaan, naar ze luisteren en laten zien hoe ik omga met dagelijkse chronische pijnen en vermoeidheid?

Ik zag zo erg mezelf van jaren geleden en ik weet ook dat het een eenzaam pad is. En dat je het vaak maar moet doen met de woorden “leer er maar mee leven”. Waarom zou ik niet van mijn ziekte mijn kracht maken? Ik heb gemerkt dat ik voor deze doelgroep van betekenis kan zijn en dat ik er zelf ook nog veel van mag leren. Waarom zou je zelf het wiel opnieuw uitvinden als je ook van elkaars pad mag en kan leren. Zeker als je energie niet hoog is, dan moet je zuinig zijn met wat je uitgeeft.

Ik heb het er zelf heel wat jaren tijd en heel veel tranen aan verloren. Maar het was voor mij ook een lichtpuntje toen ik iemand ontmoeten mocht die het snapte; echt snapte uit eigen ervaring. We deelden ervaringen en al had zij een heel andere ziekte dan ik, de kern blijft hetzelfde: hoe verdeel je jouw energie om het einde van de dag te halen? Als je veel op bed ligt heb je steeds minder mensen om je heen, je wereld is klein en je voelt je vaak te veel en eenzaam.

Herken je het? Laten we dan samen eens vrijblijvend kletsen. Wie weet kan ik jou coachen om ook weer meer uit je leven te kunnen halen dan je nu kan. Ik kan je ziekte en/of pijnen helaas niet wegnemen, maar ik kan je wel laten zien dat jouw ziekte niet alles voor je hoeft te bepalen en dat je zelf meer invloed hebt dan je nu denkt. Vijf jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik sta waar ik nu sta. “Onderschat de kracht van het anders denken en doen nooit”, dat is mijn motto om elke dag uit bed te kunnen komen. En dat geeft mij een heel andere kijk op mijn leven. Sterker nog, dat maakt mij nu gelukkig omdat er zoveel meer mogelijk is waar ik niet eens meer van durfde te dromen. Opgeven is geen optie voor mij en ik hoop ook niet voor jou, want dat zal echt een gemiste kans zijn.

Bij een nieuw jaar hoort ook het loslaten, een nieuw begin, nieuwe ontwikkelingen en opnieuw de focus aanbrengen.

In het eerste jaar ben ik opzoek gegaan naar wat ik wil nou met MaarOokIk. Waar wil ik heen? Ik heb er lang over nagedacht en ik heb besloten echt mijn gevoel te volgen. Ik heb gemerkt dat mijn doelgroep echt vrouwen is, dus sorry mannen, niets persoonlijks, maar ik voel dat mijn kracht meer bij vrouwen ligt.

Zo vind ik focus leggen in wat je doet heel belangrijk en dat ga ik ook doen. Dat betekent ook loslaten. Vanaf 2020 heb ik besloten te stoppen als burn-out-coach en verder te gaan waar mijn hart het meest ligt. Als burn-out-coach heb ik veel mogen leren en daar ben ik echt dankbaar voor, maar ik merkte dat de mensen die bij mij kwamen met burn-out-klachten in de basis een negatief zelfbeeld hadden, waardoor ik daar mee aan de slag ging. Terwijl dat lang niet altijd de oorzaak is van een burn-out trok ik toch deze doelgroep aan. Hierdoor merkte ik dat dit echt mijn kracht is en niets dan liever daar mijn focus op wil leggen. Ik volg mijn gevoel en geloof erin dat ik daardoor nog beter mijn doelgroep kan coachen.

In 2020

In het komende jaar, lanceer ik een webshop met daarin unieke producten die aansluiten op mijn doelgroep. Met die unieke producten ben ik al maanden bezig. Ik zal al wat verklappen. Binnenkort komt er een spel voor vriendinnen uit om elkaar nog beter te leren kennen. Ik ben benieuwd hoe eerlijk en open jij durft te zijn naar je vriendinnen en hoe goed ken je elkaar eigenlijk echt? Ik heb dit spel samen met mijn vriendinnen ontwikkeld! Hoe gaaf is dat?! Echt verrassend; al ken je elkaar heel goed, er is nog genoeg te bespreken.

Ook komt er in 2020 een uniek vriendinnenboek uit voor volwassenen om je vriendin te laten voelen hoe blij je met haar bent, wat je aan haar waardeert, wat jullie samen hebben beleefd en wat jullie nog samen wil doen!  Ook dit product had ik niet zonder mijn vriendinnen kunnen maken.

Ik kijk echt uit naar de reacties die gaan volgen. Wat er verder nog meer komt, blijft nog even een verrassing, maar zorg dat je niks mist en blijf mij volgen.

In 2020 wil ik niets liever dan vrouwen coachen om meer van zichzelf te gaan houden. Daarnaast hoop ik chronisch zieke mensen te mogen coachen op hun pad. Zowel uit eigen ervaring als vanuit mijn coachingsachtergrond.

Verder wil ik iets doen wat volgens mij vrij unieks is! Ik bied vriendinnen, die vastlopen in de wederzijdse communicatie of niets liever willen uit een conflict te komen, aan om te bemiddelen als coach. Veel vriendschappen lopen stuk op iets kleins of op niet eerlijk tegen elkaar durven te zijn. Hoe fijn zou het zijn als ik jullie een zetje in de juiste richting kan geven, zodat jullie elkaar misschien niet hoeven los te laten?

Zoals jullie zien, zijn er genoeg nieuwe ontwikkelingen binnen MaarOokIk waar ik echt zin in heb! Hou mijn website goed in de gaten als je niks wil missen. De komende tijd zullen de veranderingen zichtbaar worden. En hopelijk blijven jullie mijn Facebookpagina en blogs volgen en delen.

Ik wens jullie een fijne decembermaand met heel veel liefde en warmte toe.

Liefs Debbie Pouwels


Delen: