16:33 uur @ 04-04-2022

Jezelf trouw blijven, is jouw basis.

Jezelf trouw zijn, is moeilijker dan we denken. Het valt mij op dat we vaak veel drukker zijn met het goed doen voor anderen en trouw zijn aan anderen. Maar dat gaat vaak gepaard met jezelf vergeten of vergeten wat jij nodig hebt. 


Misschien herken je jezelf hier ook wel in. Je belooft jezelf deze week echt even eigen tijd te gunnen. Je voelt dat je dat echt even nodig hebt. Maar vaak is de week al snel om en kom je er terugkijkend achter dat je al je vrije tijd opgevuld hebt met andere mensen, klusjes en taken die ook wel even hadden kunnen wachten. Er is weer een week om waarin je niet geluisterd hebt naar wat jij nodig hebt. 


Jezelf niet trouw zijn, doen we bewust en onbewust heel vaak. Denk maar aan de telefoon opnemen als je er eigenlijk even geen behoefte aan had om die persoon te spreken, Of je zegt in de ochtend tegen jezelf: "Poeh, ik ben nog zo moe, ik ga vanavond vroeg naar bed." Vervolgens komt er in de avond weer wat tussen en lig je weer laat op bed. Of je belooft jezelf om vanaf morgen weer gezonder te eten. Je begint in de ochtend goed en dan komt je beste vriendin bij de koffie met een taartje aan zetten. Je zegt 1x: "Aah, ik wilde net gezonder gaan eten." Je vriendin zegt: "Joh, doe niet zo ongezellig.", en voor je het weet zit je alweer dat gebakje te eten. Niet voor jezelf, maar om je vriendin tevreden te houden. 


Ik vind dat we beter voor onszelf moeten gaan zorgen. Waarom vinden we de beloftes aan onszelf toch minder belangrijk? Het bizzare is, dat als je diezelfde belofte aan een ander doet, de kans groot zal zijn dat je er dan wel aan zou houden. Raar toch? Je neemt jezelf dan eigenlijk niet serieus. Dat zou toch anders moeten, vind je niet? Als jij jezelf al niet serieus neemt, hoe kan je dan verwachten dat een ander dat wel doet? 


Ik wil jullie via deze blog inspireren om vaker bewuster te zijn van wat jij wil of nodig hebt, wat jij jezelf beloofd hebt en daar eens wat vaker aan trouw te blijven. Want wist je dat als je dat te vaak niet doet, je steeds meer jezelf verliest en je steeds meer last krijgt van je lijf? We zijn niet hier om het leven van een ander te leiden, maar we zijn hier om ons eigen pad te bewandelen, onze eigen lessen te leren en te beleven. Dat kan je alleen goed doen door dicht bij jezelf te blijven. Dicht bij jouw behoefte en gevoel. En je eigen leven te leiden. Ik weet zeker dat als jij daarvoor kiest, je gaat merken dat je meer energie gaat voelen en je veel gelukkiger gaat worden met jezelf dan dat je nu bent. Bewust en onbewust geloof ik dat je pas geluk kan vinden als je niet bang bent om dicht bij jezelf te blijven, wat iemand anders ook denkt, zegt of verwacht van jou. Geluk zit in jezelf, dus vindt het ook bij jezelf❤

Wil jij eraan werken? Dan ga ik graag met jou aan de slag zodat we ook jou valkuilen en patronen kunnen doorbreken.

Neem gerust met mij contact op voor vragen of een kennismakingsgesprek

Met vriendelijke groet,

Debbie Pouwels


Delen: