Vrouwencirkels

Op deze pagina neem ik je mee naar de reden waarom ik vrouwencirkels organiseer, wat je kan verwachten en wat er mogelijk is als je bij mij een vrouwencirkel komt beleven.

Wat ik zo mooi vind aan een vrouwencirkel is dat wij vrouwen heel bewust het moment pakken om met zichzelf en met elkaar te verbinden. Er is ruimte voor een ieder om in alle veiligheid zichzelf te zijn. Iedereen is gelijkwaardig aan elkaar. Op deze plek krijgt iedere vrouw de ruimte om zichzelf te laten zien. Maar nog belangrijker: we zien jou en luisteren naar elkaar zonder dat we een oordeel ventileren naar elkaar. Jij mag voelen wat jij voelt.

Vaak zijn wij mensen geneigd om direct onze mening te geven, onze ervaringen met iets vergelijkbaars te delen of soms zelf iemand te veroordelen. Tijdens deze cirkels doen we dat niet. We luisteren alleen en zijn er voor elkaar met liefde en zachtheid. Alles wat we hier bespreken en delen met elkaar, blijft binnen deze cirkel. Dat vertrouwen geven we elkaar. Er is ruimte en vrijheid om eerlijk te zijn. Om pijn en verdriet te delen. Om vragen en onzekerheden, talenten, wensen en verlangens te delen met elkaar.

Iedere vrouw is mooi en we voegen allemaal wat toe aan de groep. Ook jij. Je hebt je eigen kracht en vrouwelijke energie, je eigen wijsheid en levensverhaal, je eigen kennis, je eigen ervaring en je eigen passie en intentie die je met elkaar deelt. We zijn allemaal puur en kwetsbaar en dat maken deze momenten samen ook heel waardevol.

Er is veel stress in de maatschappij en in onze levens gekomen. Je lijf en je mind staan constant aan. De druk die we daarmee op onszelf leggen, is groot. Er is nauwelijks meer tijd voor stilte in onszelf en voor échte verbinding met onszelf. Zo erg, dat we soms zelfs niet meer voelen wat ons lijf ons wil vertellen.

Op het moment dat je in een vrouwencirkel stapt, laat je alles even los en is er weer tijd voor jou…

en voor jouw emoties, voor jouw vraagstukken en voor jouw ambities. Tijdens het samenzijn met alleen vrouwen verbinden we ons met onze vrouwelijke, helende energie. We zien elkaars talenten en kracht waardoor we zelf en samen mogen groeien door elkaars kracht en kwetsbaarheid. De vrouwencirkel biedt je de gelegenheid om je kwetsbaar op te stellen, om op jezelf te reflecteren en om te leren van elkaar.

Als jij je open durft op te stellen en je kwetsbaarheden durft te delen in de cirkel, bevrijd je jezelf van lasten, die je misschien al sinds je jongere jaren met je meedraagt. Het delen zorgt er ook voor dat de anderen die pijnpunten bij zichzelf kunnen helen. Zo is de cirkel een fijne plek om jezelf opnieuw te verkennen en misschien kom je op plekken in jezelf waar je al een poosje niet bent geweest. Doordat je samen deelt met vrouwen voel je je versterkt in wie jij bent en wilt zijn.

Ik werk altijd met thema’s

Het mooie aan het werken met thema’s is dat het er voor zorgt dat je bewust en onbewust al vooraf in de energie van dat thema gaat staan en de beweging in jou al is begonnen. Voel altijd goed of dit thema bij jou past en neem daar de tijd voor. Soms moet het even landen in jou voordat je een ‘ja’ voelt. Een thema landt bij iedereen anders en dat maakt werken met thema’s juist zo inspirerend, leerzaam en helend.

Tijdens de vrouwencirkels ben ik er voor jullie met al mijn liefde en kennis. Tijdens deze cirkels kan ik gebruik maken van meditaties, edelstenen, (affirmatie-)kaarten, healingstechnieken, klankschalen, holistische massage en andere rituelen. De avond is niet helemaal uitgestippeld, maar wordt vormgegeven op basis van gevoel en wat dan nodig is in de groep.

Mocht je zelf met een eigen groepje een vrouwencirkel willen beleven, neem dan contact met mij op dan maak ik samen met jullie een mooie vrouwencirkel afgestemd op jullie zelfgekozen thema.

Ik kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten.

Datums voor de vrouwencirkels

Heb je vragen?

Mocht je naar aanleiding van deze website en/of berichten op social media vragen hebben over MaarOokIk en haar behandelingen? Neem dan contact op per telefoon, e-mail of WhatsApp.