MaarOokIk blogs

Lees blogs uit het jaar: 2021 2020 2019
Foto bij het blog

De GGZ is overbelast, weleens nagedacht over een coach?

In deze blog wil ik je kennis laten maken met wat ik als coach voor je kan betekenen als je nog niet aan de beurt bent voor de hulp bij de GGZ. Helaas is er op dit moment meer vraag dan aanbod bij de GGZ. De wachtenlijsten zijn super lang en mensen die dringend hulp nodig hebben, staan maanden of soms zelfs ruim een jaar op een wachtlijst voor hulp. Ik vind het echt schokkend dat dit in een rijk land, zoals Nederland, gebeurt.

10:12 uur @ 06-09-2021

Lees meer...
Foto bij het blog

Waarom zijn wij bang om kwetsbaar te zijn en geven we ons zelf een trap na door ons zelf geen sterke vrouw te vinden?

Ik merk dat ik het volgende steeds vaker in mijn praktijk hoor van vrouwen: “Sorry dat ik huil”, “Sorry dat ik zo wanhopig over kom”, “Sorry dat ik zo onzeker ben”, “Sorry dat ik niet een sterke vrouw ben”, “Vroeger was ik wel een sterke vrouw”, “Ik ben mezelf niet”. En ga maar zo door. We hangen kwetsbaar voelen meteen vast aan het idee dat je dan geen vrouw bent. Maar is dat wel zo?

21:30 uur @ 23-08-2021

Lees meer...
Foto bij het blog

Investeren in jezelf is niet egoïstisch

Aan het werken aan jezelf of investeren in jezelf kleeft voor een grote doelgroep nog een schaamtegevoel. Ik heb het dan niet eens alleen over financiën, maar vooral over het schuldgevoel die ze voelen als ze tijd aan en in zichzelf stoppen. Tijd die ze normaal aan alles en iedereen geven behalve echt aan zichzelf.

11:13 uur @ 28-07-2021

Lees meer...
Foto bij het blog

Vertrouwen, is kunnen leunen op het vertrouwen dat het goed komt

Na een blog op papier te hebben gezet, voel ik mij vrij. Vrij, doordat ik mijn gedachtes heb kunnen delen. Vrij, omdat ik inmiddels uit vele berichten van mijn lezers heb mogen horen dat het men soms zo raakt, dat ik die persoon de vrijheid geef en het gevoel geef dat het er mag zijn. En dat we met z’n allen zoveel gevoelens samen delen, ook al leven we in totaal andere leefomgevingen. Je bent niet alleen dus wees nooit bang om ook jouw gevoelens te delen. Want door hardop te benoemen wat er in jou leeft, komt er ruimte. Ruimte voor dat gevoel. Ruimte in vele opzichten in jouw leven, maar onbewust of bewust ook in het leven van de persoon die jij raakt met jouw verhaal.

20:24 uur @ 12-03-2021

Lees meer...
Foto bij het blog

"Een mening maakt niet die persoon meteen een ander persoon.", hoe blijf je die persoon echt zien?

In deze blog wil ik je helpen en motiveren om dicht bij jezelf te blijven en het beeld van mensen die je liefhebt niet te laten overschaduwen door hun (sterke) mening. Ze zijn zoveel meer dan die sterke mening die misschien niet past bij jouw gevoel of mening.

21:16 uur @ 09-01-2021

Lees meer...