Mijn partner heeft een burn-out

Heb jij een partner met een burn-out of heb je het idee dat jouw partner misschien een burn-out heeft? Herken je je in de volgende situatie?

Je loopt al maanden, soms jaren, tegen dingen aan wat betreft jouw partner. Hij komt voor jou vaak heel onredelijk over als het gaat over iets kleins waarvan jij denkt: "Joh, waar maak je je druk om?". Afspraken worden niet nagekomen en het gedrag en bijbehorende buien zijn anders dan normaal. Daarnaast krijg jij regelmatig de volle laag.

Je geeft aan dat je merkt dat het niet zo goed gaat. Jouw partner ontkent het of zegt dat jij de reden bent van het gedrag. Je begint steeds ongelukkiger te worden en jullie huwelijk (of relatie) komt steeds verder onder druk te staan. Je weet niet meer wat je moet doen. Je hebt in jouw ogen alles geprobeerd, maar het lijkt alleen maar erger te worden.

Niet elke burn-out is hetzelfde

Een burn-out kan zich op verschillende manieren uiten, dus kan ook andere symptomen hebben dan hierboven beschreven. Maar er komt altijd wel een moment dat het lichaam van iemand die op weg is naar een burn-out (of al een burn-out heeft) zegt: "Ho, stop, ik kan niet meer!". Dan begint het pas echt. Mocht jouw partner al zover zijn (het liefst hiervoor al), zoek dan zo snel mogelijk hulp bij de huisarts van jouw partner of bij een burn-out-coach. Een burn-out moet je niet proberen op te lossen zonder de juiste ondersteuning.

Ook als partner zal je het in deze tijd niet makkelijk hebben. Ik weet dat zowel als burn-out-coach en als ervaringsdeskundige. Voor jouw partner is er vaak wel hulp. Gelukkig! Voor jou is er helaas weinig ondersteuning. Tenminste, dat heb ik zo ervaren tijdens de burn-out van mijn man. Om deze reden wil ik jou hier bij helpen.

Hoe kan ik jou helpen?

Je kunt bij mij terecht voor ondersteuning. Hoe kan jij alle ballen hooghouden van het gezin en van jezelf zonder dat je jezelf verliest? Daar help ik je bij. Dit doe ik onder andere door met jou te praten en jou als persoon te leren kennen. Samen komen we er achter wat jouw sterke punten en valkuilen zijn en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Ook begeleid ik je bij situaties die bij jou thuis afspelen. Je krijgt tips over dingen die je misschien wel of beter niet kan doen. Daarnaast bespreken we het gevoel dat jij hebt, de emoties van jouw kinderen en nog veel meer.

Mijn doel is jouw steun zijn en zorgen dat jij je niet alleen en onbegrepen voelt. Wat ik ook wil bereiken, is dat jij en jouw partner niet van elkaar vervreemden, maar juist steun kunnen vinden bij elkaar. Daarnaast wil ik bereiken dat jullie elkaar voldoende ruimte leren geven, zodat jullie dit gevecht samen kunnen aangaan.

Neem contact op om een afspraak te maken.