Kinderen zijn meestal graag creatief bezig en graag in beweging. Stilzitten en een gesprek voeren waarbij ze een volwassenen moeten aankijken, moet dan ook erg intimiderend voelen voor kinderen. Een coachingssessie dat alleen bestaat uit praten, is voor hen echt te saai en werkt daardoor ook meestal niet. Daarom kies ik ervoor om met kinderen altijd creatieve therapie te doen. Ik richt mij op kinderen vanaf 8 jaar. Is je kindje jonger? Neem gerust contact met mij op, dan kunnen we samen overleggen of ik iets voor jullie kan betekenen.
Ik ben met kinderen altijd creatief bezig door bijvoorbeeld te knutselen, spelen en te bewegen. Tijdens die activiteiten kletsen we wat. Daar kan ik vaak veel uit halen door hun lichaamstaal en ook door de werkjes die we doen. Het is volledig aangepast aan het kind. Ook een klein gedeelte van holistische EMDR pas ik vaak spelende wijs toe mocht dat direct helpend zijn tijdens de sessie die op dat moment plaatsvindt. Niet alles hoeft met woorden uitgesproken te worden.
Over de aanpak heb ik met jullie, de ouders, gesproken in het voorgesprek. Wat ik ook vaak doe bij kinderen, is het afstemmen op de interesse van het kind. Bij kinderen heb ik altijd een uitgebreid voorgesprek met de ouders en afhankelijk van de leeftijd van het kind deels ook met het kind erbij of soms zelfs alleen met het kind. De sessies zijn bij voorkeur alleen met het kind, dus zonder ouders. Dit omdat mijn ervaring leert dat kinderen makkelijker contact maken met mij en meer open praten als de ouders er niet bij zijn. Als ouder kan je in de tussentijd heerlijk in de buurt shoppen of een kopje thee drinken. Er zitten veel leuke restaurants in de buurt.
Als een kind lievelingsspeelgoed of knuffels heeft, is het altijd goed om dat mee te nemen. Dat kan een mooie aanknopingspunt zijn om mee aan de slag te gaan. Een knuffel natekenen of kleien kan dan bijvoorbeeld erg leuk zijn. Maar ook via het speelgoed of knuffel een gesprek voeren behoort ook tot de mogelijkheden. Als het kind bepaalde angsten heeft of het spannend vindt, geeft een knuffel steun. Soms praten kinderen liever via hun knuffel, trein of pop. Dat is allemaal goed. Soms is het helpend om te kunnen werken aan het gedrag, hulpvraag of trauma van het kind.
Heb jij interesse in deze therapievorm voor je kind? Neem dan gerust contact met mij op om samen te kunnen bekijken wat ik voor jou en je kind kan betekenen.
Jouw kind moet zich veilig voelen bij mij en een klik voelen met mij. Sommige kinderen hebben daarvoor een extra kennismakingssessie nodig. Gun je kind dat ook, bedenk zelf maar dat jij soms ook even moet wennen aan een nieuwe setting. Kinderen hebben dat ook dus geef ze daarin erkenning en ruimte om te landen. Ook als dat een extra sessie kost, waarin we voornamelijk werken aan de verbinding tussen mij en jouw kind. Mijn voorkeur gaat er naar uit om de sessies alleen te doen met je kind. Omdat mijn ervaring leert dat het helpend is, omdat een kind dan zelf moet praten en zich daardoor veel sneller went aan mij en aan de setting. Soms maak ik uitzonderingen als ik merk dat het kind daar echt nog niet klaar voor is.
Jouw kind moet zelf wel geholpen willen worden. Als ze dat niet voelen of willen dan kan ik helaas vaak weinig voor je kind betekenen. Soms zijn kinderen nog niet zover, dan komen ze er zelf een keer mee wanneer ze er klaar voor zijn. Het heeft soms ook wat tijd nodig voor een: “Ja, ik wil dat proberen.” Dus wil je met je kind aan de slag bij mij, dan is het heel belangrijk dat je kind het wil en jij er ook achter staat.
Jouw rol als ouder van het kind. Jij als ouder kent je kind het best. Ik verwacht van de ouders dat we samen kunnen werken en dat je open en eerlijk bent met mij. Alleen dan kunnen we het beste aan de doelen van je kind werken. Ik weet dat het soms heel confronterend kan zijn, omdat kinderen ook dingen kunnen vertellen die betrekking hebben op jou, je partner, familie of anderen uit je omgeving. Ik wil je vragen om daarvoor open te staan. Ik veroordeel niet. Kinderen zijn nou eenmaal spiegels. Soms is het daardoor ook kopieergedrag of overdracht dat onbewust of bewust speelt binnen het gezin of bij een direct betrokken persoon.
Soms zal ik dan vragen of die persoon daaraan wil werken in mijn praktijk. Je helpt dan je kind ook. Dat klinkt misschien heel gek, maar soms moet jij wat veranderen of opruimen bij jezelf waardoor je kind weer kan stromen.
Vraag jezelf af voordat je jouw kind bij mij aanmeldt: “Sta ik er voor open, hoe moeilijk dat ook is?" Weet dat ik er tijdens sessies niet alleen voor het kind ben, maar ook voor de ouders. De keuze en welke stap je zet, ligt altijd bij jou. Jij hebt de regie.
Mijn kind voelde zich snel op haar gemak.
Ik merkte vrij snel dat hij minder boos was op alles.
Mijn dochter vond het leuk om bezig te zijn. Ik vond het fijn dat ze tijdens het bezig zijn haar hart luchtte.
Mijn zoon heeft nog nooit zoveel zijn gevoelens geuit.
Je staat zelf aan het stuur van de reis die we samen gaan maken.
Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.
Heb je vragen over de mogelijkheden die MaarOokIk biedt? Neem dan contact op.
Heb je vragen over wat je op deze pagina gelezen hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.