Creatieve therapie

Zelf houd ik van creatief bezig zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om dat te verweven in mijn werk. Creatief bezig zijn, kan echt helpen om emoties te reguleren of te uiten via het werk dat je maakt of als opdracht van mij krijgt. Naast creatief bezig zijn, vertellen kleuren en vormen ook veel over wat je bezighoudt of waar je misschien wel behoefte aan hebt in je leven.

Ook kan praten direct over je gevoelens heel confronterend of moeilijk zijn voor sommige mensen dus soms is samen creatief bezig zijn een ijsbreker om in contact te komen met elkaar, op een veilige manier voor jou. Praten zonder mij aan te kijken of het op te schrijven maakt de drempel lager.

Wat doe je met creatieve therapie?

Dat is heel wisselend. Dat kan van tekenen, schilderen, kleien, moodboard en sieraden maken tot spelletjes en bewegen zijn. Ik kijk echt naar wat er bij jou past. Heb jij een hobby waar jij je heel fijn en prettig bij voelt, dan kan het ook zijn dat we daar op inspelen. Muziek, zingen en dansen kunnen soms ook een fijne vorm van creatieve therapie zijn. Ook dit allemaal benader ik holistisch en kijken we naar er wat bij jou past en waar voel jij je prettig bij voelt. Ik heb een creatieve geest en ben daarom niet alleen van de standaard opdrachten die ik in mijn lade heb liggen. Soms ontstaat er iets terwijl we samen in gesprek zijn. Creatieve therapie gebruik ik ook vaak tussen mijn behandelingen door als ik het gevoel heb dat dat helpend kan zijn voor jou om iets te doorbreken of los te laten.

Creatieve therapie een-op-een of in kleine groepjes.

Creatieve therapie geef ik doorgaans een-op-een. Soms is het ook helpend om dat samen met iemand anders en mij te doen in een sessie. Dat kunnen we dan samen bepalen. Een voorbeeld: als je via de taal van creatief bezig zijn samen met je moeder of partner iets wil uitspreken of iets aan hen vertellen, dan begeleid ik jullie samen om langs deze weg gevoelens uit te spreken.

Ook geef ik verschillende creatieve workshops. Dat is een laagdrempelige vorm van creatieve therapie. Je kan je daarvoor opgeven voor jezelf of samen met iemand anders. Dan zit je met personen in een groep tot maximaal 6 personen.

Je kan er ook voor kiezen om een workshop samen met een groepje vriendinnen te doen, zodat jullie samen een leuke creatieve avond of middag hebben. In een dergelijke workshop zit ook veel diepgang met elkaar en er is ook zeker veel ruimte om samen te lachen, te ontspannen en onder begeleiding van mij gevoelens naar elkaar uit te spreken. Lijkt je dat wat? Neem dan contact met mij op en dan maak ik een creatieve workshop afgestemd op jullie thema. Minimaal 5 personen (of tegen meerprijs een kleinere groep) en maximaal 8 personen. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit de bestaande workshops waar je creatief bezig bent.

Houd voor alvast geplande groepsworkshops de evenementenpagina in de gaten of boek samen een datum.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een sessie boeken? Neem dan gerust contact met mij op om samen de mogelijkheden te verkennen.

Creatief bezig zijn, voelde niet als therapie, maar het deed mij veel goeds.
Tijdens het schilderen kon ik mij veel beter uiten dan door alleen te praten.
Ik heb hierdoor geleerd hoe ik kan ontprikkelen.
Ik wist niet dat kleuren zoveel los konden maken.

Wat past er het beste bij jou?

Je staat zelf aan het stuur van de reis die we samen gaan maken.

Losse intake

50
 • Geen aanvullende kosten

Pakket A

160
 • 1 sessie
 • Sessie van plusminus 1,5 uur
 • Nazorg na de sessie
Favoriet

Pakket B

444
 • 3 sessies
 • Incl. 7,5% korting
 • Sessies van plusminus 1,5 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Pakket C

720
 • 5 sessies
 • Incl. 10% korting
 • Sessies van plusminus 1,5 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.

Heb je vragen over de mogelijkheden die MaarOokIk biedt? Neem dan contact op.

Heb je vragen?

Heb je vragen over wat je op deze pagina gelezen hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.