Kom meer in je lijf therapie voor kinderen t/m 11 jaar

Kinderen zijn net sponzen. Ze vangen alles op. De kleinste details kunnen zij al onbewust en bewust opmerken. Ze spreken niet altijd alles uit, maar dat betekent niet dat er niks in hen gebeurt of dat ze er niet iets van voelen of denken. Naast volwassen gesprekken krijgen kinderen steeds meer prikkels te verwerken nu de wereld en de techniek in een snel tempo veranderen en steeds meer zich uitbreiden. Veel kinderen zijn overprikkeld en dat uit zich in veel verschillende vormen.

Ik richt mij op alle kinderen vanaf 8 jaar met of zonder “stempel” die de verbinding met zichzelf verloren zijn of dreigen te verliezen. Wat daarvan de oorzaak kan zijn, kunnen verschillende redenen hebben. Denk bijvoorbeeld aan: gebeurtenissen binnen of buiten het gezin, zoals scheiding, overlijden, trauma’s, et cetera. Kinderen kunnen door dit soort gebeurtenissen niet lekker in hun vel komen en blokkeren naar zichzelf, door niet meer in hun lijf te zijn. Ze zijn dan vooral daarbuiten om controle te willen hebben over van alles wat daarbuiten speelt.

Tijdens mijn sessies leer ik ze spelende wijs, afhankelijk van de leeftijd, weer in contact te komen met hun hoofd, hart en lichaam. Ook de thema’s voelen, proeven, horen en ruiken komen aan bod. Grenzen ontdekken en stellen voor zichzelf en voor de ander. De wat oudere kinderen benader ik anders; denk dan aan oefeningen, muziek, massages, enzovoorts.

Aanpak per kind verschillend

Ik stem de sessies holistisch af zodat het bij het kind past. Soms is er meer voor nodig zoals Holistische EMDR. Dit zal ik dan met je bespreken. Ik vind het altijd erg belangrijk dat er goed contact is met de ouder. Vertrouwen in mij vind ik erg belangrijk. Dat straal je namelijk ook af op je kind. Uiteindelijk ken jij je kind het beste. Ik werk graag samen met jou om de sessies en daar omheen zo leuk en fijn mogelijk te maken voor het kind. Daarom heb ik altijd een intakegesprek met jou als ouder vooraf zodat we samen goed alle doelen en verwachtingen kunnen uitspreken naar elkaar.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind, zal het kind ook een intakegesprek hebben met mij waarin het kind vrij is om zelf ook te kunnen delen wat zijn/haar behoefte is. Als het kind het ook ziet zitten, kunnen we overgaan naar een afspraak. Hoeveel sessies een kind nodig heeft, laat zich van tevoren niet voorspellen, omdat ieder kind zijn eigen tempo heeft in haar/zijn proces en ik geloof dat dat ook het tempo is wat het beste werkt. Uiteraard moeten we wel samen vooruitgang zien na een aantal sessies. Lukt mij het niet om voortgang te bereiken, dan zal ik dat met alle eerlijkheid met je bespreken en jullie doorverwijzen.

Hoog sensitiviteit (HSP)

Ook heb ik mij gespecialiseerd in hoog sensitiviteit (HSP). Deze kennis gebruik ik om kinderen nog meer tools te kunnen geven, zodat ze goed leren om met hoog sensitiviteit om te gaan. HSP uit zich bij iedereen anders, dus ook dit zal ik afstemmen op het kind zelf. Ik ben zelf ook hoog sensitief en mijn jongste dochter is dat ook. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige van een dochter met autisme. Binnen ons gezin is het thema overprikkeling en de juiste balans hebben en houden een aandachtspunt die er altijd is en altijd zal blijven.

Vandaar ook dat ik weet hoe belangrijk het is voor een kind om goed in contact te blijven met zichzelf op verschillende vlakken. Het is goed om kinderen op jonge leeftijd al te leren de juiste balans te leren vinden in alles wat je wil, kan en voelt. Het is heerlijk om de wereld te ontdekken, maar nog veel fijner als je dat kan zonder te veel of te vaak overprikkeld te raken. Hoe mooi is het als jij je kind dat al op jonge leeftijd kan meegeven. Zodat ze, wanneer ze ouder zijn, daar ook een goede basis van hebben meegekregen.

Mocht je nog vragen hebben of ik wat voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Ik vond het fijn om even met iemand te kletsen en te spelen.
Ik heb geleerd om een eigen bubbel te bouwen en dat vind ik fijn.
Ik vond de oefeningen wel grappig.
Ik weet nu hoe ik mijn hoofd stil krijg al ik me druk maak.

Wat past er het beste bij jou?

Je staat zelf aan het stuur van de reis die we samen gaan maken.

Losse intake

50
 • Geen aanvullende kosten

Pakket A

60
 • 1 sessie
 • Sessie van plusminus 1 uur
 • Nazorg na de sessie
Favoriet

Pakket B

168
 • 3 sessies
 • Incl. 7,5% korting
 • Sessies van plusminus 1 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Pakket C

270
 • 5 sessies
 • Incl. 10% korting
 • Sessies van plusminus 1 uur
 • Nazorg per sessie en na het traject

Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.

Heb je vragen over de mogelijkheden die MaarOokIk biedt? Neem dan contact op.

Heb je vragen?

Heb je vragen over wat je op deze pagina gelezen hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.