Massages voor kinderen t/m 11 jaar

Dat was echt fijn, dat wil ik nog vaker, mam!

Ik ben kinderen gaan masseren omdat ik om mij heen zie, zowel in mijn eigen gezin als daar buiten, dat kinderen steeds vaker op jonge leeftijd het contact met hun lijfje verliezen. Veel volwassenen die ik in mijn praktijk zie, zijn op jonge leeftijd al het contact verloren met hun lichaam. Ze komen zichzelf dan vroeg op laat tegen, zowel fysiek als mentaal. Ik wil kinderen via deze weg al meer bewust maken dat je lijf en je hoofd in verbinding staan met elkaar. Dit doe ik niet door woorden, maar door ze door mijn aanraking van de massage in contact te laten komen met hun lijfje. Ze leren op deze manier hun lichaam te ontspannen en beter in het gevoel te komen van het hier en nu.

Mijn ervaring is dat veel kinderen baat hebben bij ontspanning door massage. Ook kinderen leren door het leven heen veel aan te staan. Bij echt even rust pakken, wordt onbewust veel te weinig stilgestaan. Er gebeurt veel om hen heen en dat moeten ze allemaal verwerken. Kinderen kunnen daardoor overprikkeld raken. Massage kan ze ontspanning en rust bieden om te kunnen ontprikkelen. Afhankelijk van het kind en/of leeftijd begin ik de massage met een grondingoefening door samen met hen weer in contact te komen met hun lichaam, zodat ze nog meer in ontspanning kunnen tijdens de massage.

In mijn praktijk masseer ik afgestemd op de behoefte van het kind. Ieder kind is anders dus niet ieder kind vindt alles prettig. Ik masseer met mijn handen, zowel op kleding als op de huid. Het is maar net wat het kind fijn vindt. Dat het kind zich op zijn/hen/haar gemak voelt, is het allerbelangrijks. Ik gebruik ook weleens de borstel, magneetstenen of edelstenen en aanvullend ook verschillende massageolies en/of aurasprays.

Kinderen met een “stempel” zijn ook zeker welkom bij mij. Binnen mijn gezin ben ik bekend met autisme en HSP, deze ervaring draag ik daarom mee tijdens het contact maken met kinderen die een andere benadering nodig hebben. Welllicht kunnen wij vooraf even contact hebben om te kijken of ik een passende massage kan geven aan je kind.

Beter slapen

Massages bevorderen de slaapkwaliteit. Je kind slaapt dieper en kan zich de volgende dag beter concentreren. (Tip: je kind zelf masseren voor het slapen is ook goed voor de hechting tussen jullie, waardoor het kind zich nog veiliger voelt om rustig in slaap te vallen)

Meer geborgenheid

Door de aanraking tijdens de massage voelt je kind zich gezien, gehoord, belangrijken geborgen.

Meer in het lichaam

Het helpt het kind om meer te kunnen aarden en gronden, om echt bewust in zijn lichaam te komen.

Meer zelfvertrouwen

Massage vergroot het lichaamsbesef en zelfvertrouwen van je kind.

Gezonder lichaam

Massage bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek, doorbloeding en ademhaling van je kind.

Meer aanmaak gelukshormonen

Massage maakt de gelukshormonen serotonine en oxytocine aan, wat een positief effect heeft op je kind.

Betere weerstand

Massage stimuleert het immuunsysteem en verhoogt je weerstand.

Wat past er het beste bij jou?

Je staat zelf aan het stuur van de reis die we samen gaan maken.

Pakket A

50
 • 1 sessie
 • Sessie van plusminus 30 - 45 minuten
 • Nazorg na de sessie
Favoriet

Pakket B

138
 • 3 sessies
 • Incl. 7,5% korting
 • Sessie van plusminus 30 - 45 minuten
 • Nazorg per sessie en na het traject

Pakket C

225
 • 5 sessies
 • Incl. 10% korting
 • Sessie van plusminus 30 - 45 minuten
 • Nazorg per sessie en na het traject

Alle prijzen zijn incl. 21% BTW.

Heb je vragen over de mogelijkheden die MaarOokIk biedt? Neem dan contact op.

Heb je vragen?

Heb je vragen over wat je op deze pagina gelezen hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.