MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over klankschaalhealing

05:32 uur @ 05-03-2019 - directe link

Met wat een klankschaalsessie is, heb ik jaren geleden kennis mogen maken, toen ik met een goede vriendin naar de sauna ging. Zo als mijn lieve vriendinnetje is, zei ze zonder enige voorbereiding: “Oh Deb, ik heb ook een klankschaalsessie voor ons geboekt in de opgietsauna.” “Euh, wat is dat nou weer?”, was mijn eerste reactie. “Nou”, zegt ze: “dat moet je gewoon maar gaan ervaren.” Die dacht ook dat als ze het te veel zou uitleggen dat ik mooi niet mee zou gaan.

Nou, ik mee in die bloedhete sauna. Ook nog eens superdruk lag ik daar naakt half tussen de benen van mijn beste vriendin om voor het eerst in mijn leven een klankschaalsessie te beleven. Een knappe man, hij leek een beetje op Tarzan, liep te rammen op wat schalen alsof zijn leven ervan afhing. Ik dacht echt: “Moet dat nou ontspannen zijn? Ik wil weg!”, maar braaf als ik ben, heb ik hem uitgezeten. “Nou”, zei ik lachend tegen mijn vriendin: “leuk bedacht hoor, maar de volgende keer ga je maar mooi alleen. Dit is echt niks voor mij.

De volgende saunabezoeken zijn we toch weer gegaan en eerlijk is eerlijk; ik had gewoon een slechte eerste ervaring. De keren daarna waren echt wel ontspannen en fijn. Maar echt bijzondere nawerkingen had ik niet. Tot ik er een keer over had met mijn vriendin Wendy. Ze vertelde mij wat het met je kan doen, dat het blokkades kan opheffen en het echt goed kan zijn voor mij.

Ik, nuchter als ik ben: ”Nou, dan wil ik het wel een keer bij jou proberen. Want het klinkt heel anders dan mijn eerdere ervaringen.”. Wendy waarschuwde mij netjes dat ik het niet moet onderschatten, want het kan wel zijn dat ik de dagen erna er nog wat van kan merken. De trillingen van de verschillende schalen zullen mijn lichaam aan het werk zetten om te gaan opruimen. Ze vertelde dat het bij iedereen anders kan zijn, dus ze zei dat er een kans is dat ik nergens last van krijg, maar dat ik niet teveel moest gaan inplannen de komende dagen. Maar door mijn referentiekader van de vorige keren dacht ik dat dat wel mee zou vallen, dus ik had mijn weekend lekker vol gepland. “Dat moet prima lukken!”, dacht ik.

Ik kwam binnen en had niet zo goed geslapen die nacht. Dus ik was niet helemaal topfit. Wendy legde heel fijn en goed uit wat ze precies ging doen. Ik geloofde er niet zo in. Ik dacht: “Wat kan dat nou met me doen?”. En natuurlijk weer te nuchter van mij gedacht; het deed heel veel! Tijdens de sessie voelde en hoorde ik gewoon waar blokkades in mijn lijf zaten. Het deed geen pijn hoor! Maar ik voelde wel wat signalen van mijn lijf, soms een tinteling en soms een lichte pijnscheut wat later weer wegebde, nadat Wendy langer bleef hangen met de schaal op die plek.

Na de sessie bespraken we hoe het ging en waar Wendy tegenaan liep. Het kwam voor mij bizar overeen met wat ik voelde. Maar verder voelde ik mij wel prima eigenlijk. Tot ik ‘s avonds op de bank zat. Ik was misselijk, had hoofdpijn en kon mijn ogen nauwelijks open houden. Mijn gevoelens schommelden alle kanten op en ik schrok eigenlijk wel een beetje hoeveel het met mij deed. Gelukkig konden Wendy en Marije (een van mijn beste vriendinnen) mij geruststellen en zeiden ze dat het erbij hoorde en dat mijn lichaam lekker aan het opruimen was.

Ik moest extra water drinken en ik ben mijn bed in gegaan. De dagen erna ging het een stuk beter. Een week erna voelde ik mij echt veel fijner in mijn lichaam; er was duidelijk opgeruimd. Daarom raad ik het andere mensen zeker aan om bij Wendy een klankschaalsessie te doen. Onbewust en bewust heeft iedereen volgens mij een hoop blokkades in hun lichaam dat wel een beetje hulp kan gebruiken om opgeruimd te worden.

Toen ik besloot om hier een blog over te schrijven kon ik niet om Wendy Schipper heen. Ik vind dat niemand je beter mee kan nemen en kennis kan laten maken met wat een klankschaalsessie is en wat het kan doen voor jou dan zij. Wendy is een vrouw die heel spiritueel is. Dat is wat mensen wel eens willen verbinden aan ‘zweverig’. Nou dat neem ik meteen bij je weg, dat is ze namelijk niet. Ze staat met beide benen op de grond en zo praat ze ook over haar passie. Dus ben jij heel nuchter en nog een beetje sceptisch? Dan heb je aan Wendy een heel fijn persoon om kennis te maken met een klankschaalsessie.

Wendy vertelt...

“Ik was altijd al geïnteresseerd in spiritualiteit en heb hier in de loop der jaren verschillende workshops en cursussen in gevolgd om zo mijn kennis steeds meer uit te breiden. Toen ik in 2015 tijdens een reorganisatie boventallig werd verklaard op mijn werk, wist ik dat het tijd was om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Sinds 2017 heb ik mijn bedrijf ‘Samen, Praktijk voor Persoonlijke Groei’ waar ik reading, healing en coaching doe.

Toen ik bezig was met de opleiding tot meditatiecoach werd er door het opleidingsinstituut een workshop klankschaalhealing aangeboden. En mijn interesse was direct gewekt. Na zelf ervaren te hebben wat dit bij je los kan maken, besloot ik dit ook in mijn praktijk aan te gaan bieden. En ik vind het een prachtige aanvulling op mijn andere aanbod.”

Kan je wat meer vertellen over een klankschaalhealing?

“De klankschaal resoneert met gestagneerde energie in jouw lichaam en maakt deze los. Dit kunnen afvalstoffen, emoties of herinneringen zijn. Doordat de klanken doorwerken tot in het diepste van jouw kern, zorgen zij ervoor dat de energie weer gaat stromen. De klankschaal heeft hierdoor een helende werking op lichaam en geest. Op het bewuste en het onbewuste. Doordat de trillingen van de klankschaal resoneren met alles in jou, werkt het door tot in alles wat jij vast hebt gezet. Dit kunnen dus ook emoties of gedachten zijn, die jou in de weg zitten.

Door de klankschaalhealing maak je dit los en kan de energie weer stromen, waardoor je nieuwe inzichten krijgt, meer energie om stappen te zetten, rust in jezelf ervaart en je je weer zekerder voelt om beslissingen te nemen. Ook worden je creativiteit, je wilskracht en je vertrouwen aangesproken en weer in werking gezet.”

Hoe ziet een klankschaalhealing bij jou in de praktijk er uit?

“Na binnenkomst neem ik je mee naar mijn praktijkruimte en leg ik je uit wat ik ga doen. Tijdens een klankschaalhealing lig je aangekleed op een behandeltafel en loop ik om je heen met kleine en grotere klankschalen. Deze houd ik ook tegen je aan en ik zet ze op je neer, zodat de trillingen nog beter door kunnen dringen in jouw lichaam. Ik behandel jouw voor- en achterkant. Ik doe mijn best om de sessie in stilte door te brengen, zodat de klanken optimaal tot hun recht komen. Na de sessie krijg je een glas water en de tijd om weer tot jezelf te komen. Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreken we uiteraard na wat jouw ervaring en mijn waarnemingen waren tijdens de sessie.

Een aantal dagen na de sessie neem ik nog contact met je op om te vragen hoe je het ervaren hebt en hoe de dagen er na waren. Dit kan via de WhatsApp maar ook telefonisch. Mocht je nou tussentijds vragen hebben over dingen die je voelt, dan mag je altijd een WhatsApp-bericht sturen zodat ik je eventueel gerust kan stellen, kan uitleggen wat er gebeurt en bijbehorend advies kan geven.

Ieder mens is anders en reageert dus anders. De één ervaart alleen diepe ontspanning en rust in zichzelf. De ander is een paar dagen zichzelf niet, misselijk, heel erg moe of emotioneel. Ik kan vooraf niet inschatten wat het effect op diegene zal zijn, maar ik geef als advies wel altijd om de dagen erna rustig aan te doen, toe te geven aan wat je lichaam nodig heeft en vooral veel water te drinken om de afvalstoffen die los zijn gekomen, af te voeren. De trillingen kunnen 5 tot 7 dagen doorwerken. Maar de impact kan groter zijn. Dit heeft te maken met de emoties, herinneringen en afvalstoffen die losgemaakt en afgevoerd zijn. Uiteraard kan dit een groot effect hebben op jouw lichaam en geest.

De sessie is laagdrempelig. Je ligt en ontspant. De minste impact is dat je totaal ontspannen de deur uitgaat en waarschijnlijk heerlijk slaapt die nacht. De grotere impact is dat het vastgezette energie losmaakt en alles wat daar mee te maken heeft. Iemand gaat zich daardoor beter voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Om deze redenen denk ik dat het voor mensen met een burn-out ook goed kan zijn in hun herstelproces.”

Wat wil je de lezers van dit blog meegeven?

“Samen bereik je vaak meer dan alleen. Zeker als je vastloopt in je leven, is een frisse blik van iemand buiten jouw familie en vriendenkring heel waardevol.

Ook wil ik de lezers van dit blog aanbieden: als je voor 30 juni 2019 een afspraak maakt voor een klankschaalsessie bij ‘Samen, Praktijk voor Persoonlijke Groei’ je hem mag boeken voor EUR 30 i.p.v. EUR 40.”

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je contact met Wendy opnemen? Bekijk dan de website van Samen, Praktijk voor Persoonlijke Groei.

Veel liefs Debbie Pouwels