10:02 uur @ 21-03-2020

Vandaag is het nationale vriendinnendag, daar kijk je wel even anders tegen aan in deze tijd.

Vandaag is het nationale vriendinnendag, daar kijk je wel even anders tegen aan in deze tijd.


Normaal zie ik mijn vriendinnen ook weleens een week niet. Maar nu voelt dat toch anders, omdat ik gewoon niet weet wanneer ik ze weer kan zien en kan vasthouden. Ik mis ze nu al. Niet even een knuffel als je ze tegenkomt. Geen lunchafspraken op het terras of even langsgaan als je merkt dat je vriendin of jij zelf een knuffel kan gebruiken. Geen feestjes.


Een vakantie met mijn beste vriendin naar Frankrijk, waar we al maanden naar uit kijken, gaat bijna zeker niet door. Alles is anders. En ja, ik vind dit het beste besluit, want Corona zal anders nog veel meer ellende veroorzaken.


Het is nu al vreselijk waar mensen doorheen moeten,  dat zal niet meer te overzien zijn. Maar dat neemt niet weg dat iedereens leven op dit moment op zijn kop staat en niemand weet voor hoe lang.


Gelukkig is er internet en kunnen we met elkaar in verbinding blijven via de telefoon. Wees er voor elkaar. In deze tijd besef je nog meer wie voor jou belangrijk is en voor wie jij het bent.❤


Zoek de verbinding en maak het nog sterker. Luister echt naar elkaar en begin een echt gesprek. Normaal in ons drukke leventje maken we soms te weinig tijd voor elkaar; nu zitten we hele weekenden en avonden thuis op de bank. Een mooi momentje voor een belletje. ?


Ik geloof dat we elkaar juist in deze gekke, rare tijd nodig hebben. Investeer ook nu in elkaar want dat hebben we nodig. Dat houdt ons sterk om hoop te houden dat het goed komt. Het maakt je minder bang wanneer al die nieuws beelden je aanvliegen. Het geeft je steun als het je naasten betreft. En het geeft je liefde, omdat je je even niet alleen hoeft te voelen.


Wees zuinig op de vriendinnen die je liefhebt, want misschien hebben jullie elkaar nu wel harder nodig dan je denkt.❤


Veel liefs en een knuffel voor jou,


Debbie Pouwels.


Delen: