MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Vrouwendag,Zoek de verbinding met je vriendinnen

12:44 uur @ 08-03-2020 - directe link

 

Internationale Vrouwendag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit tussen vrouwen


Solidariteit van vrouwen onderling staat voor mij persoonlijk erg hoog in het vaandel en nog hoger als je mijn vriendin bent.

Elkaar de wereld gunnen, ook als je dezelfde droom of wenst deelt en je vriendin het eerder bereikt dan jij. Dan moedig jij je vriendin extra aan en dans en straal je mee op haar succes. Jouw dromen komen ook uit op jouw moment.


Elkaar steunen door dik en dun ook als het jezelf ook raakt. Wees nooit bang om emoties open en eerlijk met elkaar te delen, dat versterkt alleen maar jullie band.


Elkaars sterke en mindere eigenschappen durven zien en hard op met elkaar te delen, dat kan je als een aanval zien, maar je kan daardoor ook juist leren wat jullie het meeste verbindt. Misschien zijn jullie wel Yin en Yang, die kunnen ook niet zonder elkaar, want zei houden elkaar juist in balans. Jouw sterke eigenschappen kunnen juist jouw vriendin ook versterken en zeker andersom.


Vaak hoor ik vriendinnen zeggen: “Mijn beste vriendin lijkt op mij.”, maar weet je? Vaak lijkt dat op de oppervlakte zo. Natuurlijk zijn overeenkomsten belangrijk en soms heel fijn💞. Maar waarom is het anders doen van dingen en een andere mening hebben zo eng? Mijn beste vriendinnen zijn regelmatig mijn tegenpolen. Maar doordat we erover praten en samen situaties bespreken, maakt het ons juist sterker. Het haalt je uit je eigen bubbel het houdt je scherp. Meepraten is niet altijd wat je van elkaar nodig hebt. Een vriendin die jouw Yin durft te zijn, brengt je soms verder dan als je beiden liever zoekt naar alleen de vergelijkenissen.


Zo kan ik nog wel veel meer redenenen noemen waarom ik vind dat zeker vriendinnen de uitdaging moeten aangaan om verder te kijken dan de dingen die je al weet van elkaar. Hoe goed ken je elkaar? Zie je elkaar? Hoe eerlijk ben je? En wat weet je nou echt van elkaar?


Om dat verder te ontdekken heb ik het “MaarOokIk Vriendinnenspel” bedacht en ontwikkeld met en voor vriendinnen.


En hoe je het speelt is aan jullie. Wees creatief en vraag door op een vraag. Neem niet genoegen met een kort antwoord, want achter een antwoord zit vaak een heel verhaal. Waar komt het gevoel vandaan? Waar komt die weerstand vandaan? Wat maakt die vraag of dat onderwerp bij iemand los?


De bedoeling van dit spel is jullie nog meer te verbinden en te versterken. Neem de tijd kies een paar vragen die jullie raken en verbinden door er verder in te verdiepen.


Pas als je elkaar pas echt kent, jezelf echt durft te geven en elkaar te accepteren met alles wat erbij komt kijken, dan kan je samen een fundering bouwen als basis voor het verdere leven met elkaar.


 Mijn tip: investeer in jezelf en je vriendschap en je krijgt er iets heel waardevols voor terug❤


Mijn Vriendinnenspel kan daar heel waardevol aan bijdragen. Dus plan een Ladies Night in, koop chocolade, een zak chips en wijn en bestel voor € 14,95 het MaarOokIk Vriendinnenspel en dan weet ik zeker dat het voor jullie een avond wordt die je nooit zal vergeten.


Hier kan je het spel bestellen via de shop.

Veel liefs, Debbie Pouwels