MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Vriendelijk zijn is een groot gebaar❤

09:19 uur @ 17-02-2020 - directe link

Vriendelijk zijn is een groot gebaar❤


Vriendelijk zijn naar een vreemde kan soms meer teweegbrengen dan je doorhebt. Soms heb ik het idee dat we dat een beetje zijn verleerd. We willen zelf ook dat mensen je netjes behandelen. Maar doen we dat wel genoeg naar anderen? Zijn we soms niet te druk met druk zijn dat we kleine gebaren vergeten?


Ik vind vriendelijk zijn heel belangrijk. Nee, ik ben dat ook niet altijd, maar de meeste tijd wel. En dat geef ik mijn dochters ook mee. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Het geeft je omgeving, of het nou een vreemde is of je beste vriendin, het idee dat je ze echt ziet. Zien we elkaar nog wel echt? Ik denk als we er niet bewust mee bezig zijn, het iets is wat er makkelijk bij insluipt.

Het zijn kleine dingen die vriendelijk zijn en dat begint met luisteren en echt om je heen kijken.


Als je ergens niet bij kan, bijvoorbeeld in de supermarkt, dan is het toch fijn dat iemand, die langer dan jou is, jou ziet en het product even spontaan voor je pakt waar je niet bij kan. Of dat je als een vreemde huilt op straat je even vraagt of het wel gaat of een zakdoekje aanbied.


En zo kan ik nog vele voorbeelden opnoemen wat ik heel normaal vind. Ik vind het belangrijk dat ik mensen zie. En ik behandel mensen zoals ik hoop zelf ook behandeld te worden. En ja, dat betekent, soms dat ik tijd maak voor een onbekende. En tuurlijk lukt het mij niet altijd, ik heb ook mijn eigen dingen te doen. Maar als het kan, dan doe ik het. En heel eerlijk, ik zie mensen dat steeds minder doen. Is toch jammer?


Maar al zou je alleen al wat vaker bij stilstaan bij de mensen van wie je houdt. Je vrienden, familie of je gezin dan ben je al van grote betekenis. Iedereen wil gezien worden.


Mijn tips: vraag eens vaker hoe het gaat; kom eens vaker terug op iets wat gezegd is; geef elkaar eens vaker een dikke knuffel, dan hou je met elkaar vriendelijkheid in stand en vergeet je nooit om de mensen die je liefhebt echt te zien.❤


Veel liefs, Debbie