MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Ben jij je wel bewust dat je eigen kwaliteiten kennen heel belangrijk is?

17:41 uur @ 10-02-2020 - directe link

Veel vrouwen vinden het lastig om hun goede kwaliteiten te benoemen. Het lijkt een simpele vraag en waarschijnlijk kan je ze bij een ander zo benoemen, maar over jezelf is dat toch soms nog best een uitdaging heb ik gemerkt.


Wist je dat kwaliteiten heel veel over jou zeggen? Wist je dat iedereen verborgen kwaliteiten heeft? Wist je dat je soms ook bewust kwaliteiten achterhoudt, bijvoorbeeld uit schaamte op je werk of omdat je het nog niet durft te laten zien of om andere redenen. Dat gaat bewust of onbewust. Maar eigenlijk ga je daardoor steeds verder van jezelf af staan.


In mijn praktijk vind ik dit 1 van de leukste onderwerpen om met vrouwen te mogen gaan ontdekken. Als jij jezelf niet ziet of niet goed genoeg vindt, dan is opnieuw je kwaliteiten ontdekken een stap waar ik mee met je aan de slag zal gaan in de praktijk. Dat doe ik door met je te praten en goed naar je te luisteren, maar ook door persoonlijke opdrachten te geven die je heel makkelijk in je dagelijkse leven kan toepassen, zonder dat het voelt als zwaar huiswerk. Ik plant gewoon voorzichtig wat bewustwording en je gaat vanzelf jezelf verrassen doordat jij jezelf door andere ogen gaat bekijken.

Ik doe ook wel eens leuke bewustwordingspelletjes met je, zoals op de foto staat afgebeeld, bijvoorbeeld Het Kwaliteitenspel.


Ik heb het de afgelopen week met meerdere vrouwen samen mogen ontdekken. We gingen op zoek naar hun kwaliteiten. En ik deed gewoon gezellig mee zodat je niet het idee hebt dat jij alleen onder een vergrootglas ligt. Ik ben heel open; je mag ook best wat van mij zien hoor! Je kwaliteiten mag je laten zien en maakt je alleen maar mooi en uniek. En ik ben wel je coach, maar ook gewoon vrouw en gelijkwaardigheid waar het kan in de functie die ik heb.


Ik heb nu meerdere vrouwen mogen zien veranderen naar een positiever beeld van zichzelf. En dan besef ik nogmaals hoe mooi en bijzonder het is om daar iemand in te mogen coachen. Hoe bijzonder het is dat vrouwen bij mij openkaart te durven en te willen spelen.


En als je dan evalueert en ziet dat er positieve ontwikkelingen in het zelfbeeld zijn gekomen. Dan ben ik super trots op de vrouw die voor me staat. Want houden van jezelf als je niet meer weet hoe dat moet, is geen makkelijke weg, maar het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.💕 En die stap heb je zelf gemaakt dus de credits zijn helemaal voor jezelf.


Wil jij ook meer van jezelf houden neem dan contact met mij op en dan gaan we samen bekijken wat ik voor jou kan betekenen.


Veel liefs, Debbie Pouwels