MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Mijn werk is mijn hart volgen

20:14 uur @ 06-02-2020 - directe link

Mijn werk is mijn hart volgen


Ik voel me zo dankbaar om het werk te mogen doen dat ik doe. Sterker nog, het voelt niet als werk maar als mijn hart volgen. Ik ben zelf jarenlang een vrouw geweest die de hele wereld mooier leuker en belangrijker vond dan mijzelf. Ik was heel kritisch naar mezelf en deed mezelf enorm te kort. Liefde voor mezelf kende ik niet en wilde ik ook niet toelaten en als ik het wel even voelde, dan vloog mij het enorm aan.

Gelukkig heb ik dat overwonnen en weet ik nu wat ik waard ben. Nu kan ik genieten van de liefde die ik ontvang van mezelf en van de mensen van wie ik hou. En ik verdien dat net zoals iedereen dat verdient. Maar dat gevoel zal ik nooit vergeten.


Ik heb daar nu mijn kracht van gemaakt. Want ik ben nooit vergeten hoe ik mij toen voelde; hoe ik toen keuzes maakte of juist niet. Hoe ik toen mijn leven liet bepalen door gewenst gedrag te laten zien. Hoe ik met pijn in mijn buik ‘s avonds in bed kon liggen, omdat ik mij druk maakte hoe ik iets kon aanpakken de volgende dag. Ik was altijd maar bezig met hoe ik goed genoeg voor anderen kon zijn. Hoe denken anderen? Wat willen anderen? En ik weet ook nog hoe het voelt om jezelf nooit goed genoeg te vinden. Hoe ik keer op keer iets positiefs wist om te buigen naar iets negatiefs, jeetje daar was ik goed in.

Maar niemand wist dat ik elke dag vechtte tegen mezelf. Want zelfs al weet je niet beter dan dat je je voelt, dan weet je diep van binnen dat het niet zo hoort te zijn. Je houdt de schijn op, maar van binnen ben je heel verdrietig en ongelukkig.


Maar wat is nou mijn kracht in mijn werk nu?

Daar kan ik kort in zijn. Ik ben het niet vergeten, dus ik weet hoe zwaar de hobbels zijn om ermee aan de slag te gaan. Ik weet hoeveel strijd en doorzettingsvermogen het van je eist als je wil veranderen. Ik weet hoeveel pijn het doet. Ik weet dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Ik ken de valkuilen die je gaat tegen komen. Ik weet ook hoe eng het is en hoe confronterend het is. En ik weet ook hoe moeilijk het is om eerlijk te zijn naar jezelf en je omgeving dat je dit zo voelt en wil veranderen. Ik weet ook dat het een eenzame weg is.


En doordat ik dat weet, weet ik ook dat ik jou kan coachen om liefde voor jezelf te leren ontvangen op een manier die niet vergelijkbaar is met psychologen, bestaande therapieën en coaches. Ik coach op maat. Ik zie jou echt, omdat mijn kracht is dat jij je aan mij gaat laten zien, omdat ik jou niet vooroordeel of minder vind. En ik jou zie achter je masker.

Ik vind je al goed en vanuit die basis gaan we samen kijken hoe ik je (als gelijkwaardige mensen) ga coachen om wel gelukkig te worden met jezelf. Zonder dat het als een zware therapie voelt. Misschien heb je dat al een keer geprobeerd en was dat alleen maar graven in je verleden waardoor je ermee stopte of misschien was er geen klik met je therapeut. Ik werk anders. Ik werk op gevoel en coach jou op een veilige manier om kleine stapjes te gaan zetten richting jouzelf op jouw tempo en wanneer jij dat aan kan.

Ik wakker vooral het positieve in jou aan. Zodat je daar voorzichtig ook ruimte voor gaat voelen. Ik hoop dat jij ook mijn warme hand gaat pakken zodat ook jij de kracht en liefde voor jezelf gaat voelen.


Maak gerust een vrijblijvende gratis afspraak voor een intake om kennis met mij te maken.

Ik kijk al naar jou uit.

Veel liefs Debbie Pouwels.