Vriendinnen die ruzie met elkaar lijken te hebben.

Vriendinnen-relaties

Vriendinnen hebben is een verrijking. Een vriendin houden, is een uitdaging. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe closer je samen je bent, hoe meer je met elkaar deelt en hoe meer het soms op een relatie gaat lijken. En dat kan juist tot frictie leiden als je niet net zo open en eerlijk tegen elkaar bent als dat je in een liefdesrelatie bent. Spreek samen duidelijk uit waar je behoeftes liggen, wat je wel en niet fijn vindt, wat je onzeker maakt of juist nodig hebt en waardeert aan elkaar. En ook irritaties waar je je niet overheen kan zetten en je dwarszitten. Luister ook echt naar elkaar en laat elkaar uitpraten. En zo nog meer belangrijke factoren zijn belangrijk tussen jou en (misschien wel) je beste of goede vriendin.

En daar gaat het helaas mis. Je zegt dingen niet, omdat je elkaar niet wil kwetsen of je zegt dingen juist wel en denkt niet na hoe dat overkomt bij de ander en wat het met je vriendin doet. Open zijn is zo belangrijk en accepteren dat je niet overal hetzelfde hoeft over te denken.

Ik ben relatiecoach en heb daarin veel over relaties en vriendschappen mogen leren en ik heb ook heel veel ervaringen. Als klein meisje al was ik altijd omringt met vriendinnen. Ik heb daarin heel veel ervaringen in mogen op doen als kind en ook als volwassen vrouw.

Ik weet nu ook wat ik wel en niet fijn vind in een vriendschap en wat er voor nodig is om het goed en gezellig te houden. Maar ik weet ook dat je verandert en dat je soms vervreemd kan raken van elkaar. Je kunt dan kijken of je samen nog kan ontdekken wat er nog is. Soms werkt dat en soms is vriendschap ook ‘elkaar los laten met heel veel liefde en koesteren wat je samen had’.

Er kunnen heel veel factoren spelen waarom het even niet soepel loopt. Ik ga ze niet allemaal benoemen. Maar ben je beiden wel zo gek op elkaar? En wil je elkaar niet kwijt? Dan is er wel een opening tot een nieuw, fris begin. Ik wil samen met jullie bekijken wat het maakt dat het nu stroef loopt en bekijken hoe open jullie na elkaar zijn. Wat ging er niet handig of wat is er niet uitgesproken?

We doen dit coachingsgesprek in een relaxte setting met zijn drieën. Wel op een neutrale plek voor jullie beiden. Nu doet het pijn dus wees niet bang om in elkaar te investeren en boek een gesprek bij mij. Ik laat jullie praten en ben een onpartijdige buitenstaander en kan dingen soms net van een andere kant belichten waardoor je de situaties door heel andere ogen kan bekijken. Durf jij ook naar jezelf te kijken en niet alleen met de vinger naar de ander te wijzen? Sta jij echt open voor verandering en mijn blik op de situatie en willen jullie er samen echt aan werken? Dan denk ik dat het een mooie stap is voor jullie om weer dichterbij elkaar te komen.

Wat kan je verwachten?

Hoe vaak jullie een gesprek nodig hebben, kan ik niet zeggen. Misschien is één gesprek wel voldoende en misschien wel meer, maar daar komen we samen wel uit als we de verwachtingen naar elkaar hebben uitgesproken. Ik zal voornamelijk vragen stellen die leiden tot een gesprek tussen jullie waar ik soms wat sturing in geef waar nodig. De enige regel is dat ik verwacht is dat jullie met elkaar en met mij met respect omgaan en naar elkaar luisteren zodat we samen een relaxte ontspannen en fijne sfeer kunnen creëren voor iedereen. Het gesprek duurt max 1,5 uur. Mocht er meer tijd nodig zijn dan plannen we een nieuwe afspraak.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten. Bel of mail gerust voor meer informatie.

Twee vrolijke vriendinnen.
Twee vriendinnen die gelukkig met elkaar zijn.
Vriendinnen die het gezellig met elkaar hebben onder het genot van een drankje.