Over mij

Foto van Debbie

MaarOokIk

Zo heb ik mijn praktijk genoemd, omdat ik een naam wilde wat al wat zegt over mijn bedrijf. MaarOokIk staat in mijn eigen ogen voor de liefde voor jezelf. Veel vrouwen die ik ken en zie, denken te weinig in de term “MaarOokIk”. Ik was zelf vroeger ook een vrouw die MaarOokIk onderaan mijn prioriteitenlijstje had staan. Toen ik besloot om vrouwen te coachen die tekort komen aan eigenwaarde, vond ik MaarOokIk wel een passende naam. Want een stap naar jezelf, begint met de gedachten “MaarOokIk”. MaarOokIk kan je op vele manieren invullen enkele, voorbeelden zijn: MaarOokIk mag een mening hebben, MaarOokIk mag van mijzelf houden, MaarOokIk ben het waard. MaarOokIk kan kiezen voor verandering.

Foto van Debbie

Wie ben ik?

Mijn naam is Debbie, ik woon samen met mijn twee lieve dochters en mijn man, die mij altijd steunt of inzichten geeft op het pad in mijn leven dat ik wil inslaan, net zoals ik dat ook bij hem doe. Balans is voor ons een belangrijke factor. Een huwelijk moet het plusje in je leven zijn, niet het minnetje. Daarom staat mijn gezin hoog op mijn prioriteitenlijstje, want als wij als gezin niet in balans zijn, dan is een eigen bedrijf een grote uitdaging en al snel ook niet in balans. Naast en in mijn gezin ben ik echt een levensgenieter. Ik bekijk de wereld en de keuzes die het leven mij biedt het liefst van een positieve, realistische kant. Ik leer graag van het leven van mezelf, maar ook zeker van anderen. Ik ben echt een gevoelsmens dat is mijn kracht, daarom past dit werk echt bij mij. Ik kan jou jezelf laten zijn, door jou te laten voelen dat je er mag zijn. Dat doe ik door gewoon puur mezelf te zijn. Naast mijn bedrijf en gezin, zijn vriendinnen voor mij heel belangrijk, daarom breng ik ook graag tijd met hen door. Hoe druk ik ook ben, voor mijn vriendinnen probeer ik altijd tijd maken.

Waarom ben ik coach geworden voor vrouwen?

Vanaf dat ik een klein meisje was tot nu, ben ik al een luisterend oor. Niet alleen voor mijn naasten, maar ook voor mensen die ik niet of nauwelijks ken of kende. Mensen vertellen mij heel gemakkelijk, waar ik ook kom of waar ik ook sta, hun gevoel. En deden ze dat niet, dan maakte ik bewust of onbewust iets los bij mensen. Soms voelde ik als kind al de behoefte om gewoon te vragen of het wel goed ging met iemand of op het juiste moment iemand een knuffel of een hand te geven. Daar hoefde ik geen moeite voor te doen, dat gebeurde gewoon door er te zijn en mijn gevoel te volgen. Soms is het wel overweldigend, omdat het mij soms weleens overvalt. Zeker als kind wist ik niet altijd wat mij overkwam. Ik kreeg ook wel eens de vraag wat ik gedaan had, omdat er een onbekende volwassene bij mij begon te huilen. Dat was weleens verwarrend als kind, waardoor ik soms begon te twijfelen of ik wat verkeerds had gedaan.

Nu ik volwassen ben, zie ik het als iets moois en unieks in mij. Ik mag er wat mee doen. Hoe mooi is het dat ik door gewoon mezelf te zijn, ik bij anderen vrouwen iets kan raken? Iets waar ze zelf mee vast zijn gelopen. Bijvoorbeeld het stukje zelfliefde en eigenwaarde. Ik vind het nu alleen maar heel bijzonder dat vrouwen met mij hun gedachten durven te delen en ik hen daarbij kan en mag coachen. Ik vind het heel speciaal dat ik deze vrouwen het gevoel kan geven van: waar jij mee zit, is veilig bij mij; je hoeft het niet meer alleen te dragen of te doen. Ik kan jou coachen om die krachtige mooie vrouw in jou die ik achter die dikke muur al zie, te bevrijden. Ik voel in mezelf dankbaarheid dat ik samen met jou steeds een steentje van die dikke muur mag afbrokkelen tot jij jezelf weer ziet en kan omarmen uit liefde voor jezelf.

Ik zeg weleens: “Ik doe het mooiste werk dat er bestaat en dat is vrouwen weer laten voelen dat ze in hun eigen kracht mogen staan en weer liefde mogen gaan voelen voor zichzelf." Ik zie ze gewoon weer stralen en genieten van het leven. Hoe bijzonder is het om van die positieve verandering getuige te mogen zijn? Want alles zit al in deze vrouw. Ze kon het alleen nog niet zelf zien.

Niet alleen tijdens coachingssessies voel ik verandering in vrouwen plaatsvinden, maar ook tijdens massages of edelstenentherapie voel ik letterlijk iets veranderen bij vrouwen. Er valt een stukje last van iemand af, er ontstaat ruimte voor verandering en een nieuw begin. Groot of klein, het vindt plaats. Elke stap is er één. Op elke stap mag je trots zijn. Als ik dat zie bij de vrouwen waar ik mee werk, besef ik nogmaals hoe mooi en gelukkig ik ben dat ik dit werk mag en kan doen. Ik maak letterlijk verschil bij iemand en dat is een groot cadeau voor mij, hoe klein het verschil ook is.