Foto van een groepssessie

Groepssessie omgeving burn-out

Wat is eigenlijk een burn-out en hoe moet ik daarmee omgaan? Wat kan ik verwachten en juist niet als omgeving?

Ook bij de omgeving van iemand die een burn-out heeft, komen veel vragen op. De meeste mensen doen dan maar wat. Dat kan zich uiten op verschillende manieren die voortkomen uit onwetendheid. Sommigen klappen dicht en denken dat geen contact zoeken het beste is. De ander zoekt juist weer teveel contact. Soms wil en denkt de omgeving dat het iets is wat morgen weer over kan zijn door de persoon in kwestie een beetje te pushen weer de oude te worden. En zo zijn er nog meer manieren hoe de omgeving kan reageren.

Onze ervaring

Mijn man (ervaringsdeskundige) en ik (burn-out-coach) zijn hier in het verleden ook tegen aangelopen. We hadden heel veel lieve mensen om ons heen, maar er waren er maar weinig die ons konden steunen. Niet omdat ze het niet wilden, maar omdat ze geen idee hadden hoe ze er mee om moesten gaan.

Daarom willen wij de mensen die er nu mee te maken hebben, helpen om er meer van te begrijpen en hen handvatten te geven. Dit doen we op elke gewenste plek: bij iemand thuis, buiten in het park, het bos of op het strand of ergens in een zaaltje. We vertellen wat een burn-out is, wat je kan verwachten van iemand met een burn-out en daarnaast ook wat je juist beter wel of niet kan doen. Ook leren we je hoe je er achter kan komen wat de behoeften zijn van degene die een burn-out heeft of het gezin van hem/haar. Daarnaast is er uiteraard alle ruimte om vragen te stellen over de huidige situatie. We zullen er voor zorgen dat je ook weet dat je je eigen grenzen moet trekken. Je mag er immers zelf niet aan onderdoor gaan.

Het brengt jullie dichter bij elkaar

Ik weet zeker dat dit jullie dichtbij elkaar brengt. Zowel familie, als vrienden, vriendinnen en collega's kunnen hier veel aan hebben. Mocht je nu al meer willen lezen over burn-out, lees dan vooral de 'Ik heb een burn-out'-pagina.

Neem voor meer informatie gerust contact met me op.