MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Blogmarathon maart 2019 - Vandaag schrijf ik over metamorfosemassage

09:07 uur @ 09-03-2019 - directe link

Toen ik van Mariska hoorde dat ze ook aan Metamorfosemassages doet, had ik geen idee wat ik moest verwachten. Ik wist dat Mariska zich ook bezighoudt met cosmetica, dus mijn eerste gedachte was dat het iets met make-up te maken zou hebben. Of wellicht dat het een massage zou worden met producten die me weer helemaal energie zouden geven. Maar het is alles behalve dat. Het is geen massage en het heeft ook niets met make-up te maken. Het gaat veel dieper dan dat. Het heeft invloed op je mentale gesteldheid en kan je verder helpen in je leven door blokkades tot zelfs vóór je geboorte op te heffen.

Ik werk met mensen met een burn-out en vrouwen met een laag zelfbeeld. Wat ik heb gemerkt, is dat deze mensen vaak blokkades hebben in hun lichaam en een gevoel waarvan we soms geen idee hebben waar die vandaan komt. Dat kan zich uiten in angsten, boosheid maar ook op heel veel verschillende andere manieren. Mocht je nou vastlopen omdat gewoon echt niet weet waar iets vandaan komt, dan is metamorfosemassage een manier om deze blokkades op te heffen. Wat ik van Mariska heb begrepen, is dat je er niet in hoeft te geloven. Ik zeg: “Wat heb je te verliezen? Baat het niet? Dan schaadt het niet.

Natuurlijk heb ik voor dit blog deze behandeling ook ondergaan, zodat ik mijn eigen ervaring kan overbrengen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik op dat moment niet ergens mee vastliep. Ik was wat aan de sceptische kant, maar tijdens de behandeling had wel het idee dat het iets met me deed. Tijdens mijn behandeling merkte ik dat ik het heel warm kreeg. Het waren een soort opvliegers toen Mariska in het gebied van vóór mijn geboorte bezig was. Ook Mariska kreeg het bloedheet. Verder voelde ik mij daarna heel moe, maar tegelijkertijd ook happy.

Mariska vertelt...

“Ik ben Mariska van Sichem. Ik was altijd voor iedereen aan het zorgen tot ik erachter kwam dat ik eerst voor mezelf mag zorgen en dan pas voor anderen. Ik ben begonnen met een reikicursus. Daarmee behandel je altijd eerst jezelf en daarna een ander. Hierdoor ben ik steeds meer voor mezelf gaan doen. Wel altijd met de gedachte er voor anderen te kunnen zijn. Toen kwam ik ook metamorfosemassage tegen op mijn pad, deze heb ik ondergaan en daar was ik daarna zo enthousiast over, dat ik daar vervolgens een cursus voor ben gaan volgen.”

Wat is metamorfosemassage?

“Het is een lichte aanraking over de wervelkolom die in de voeten, handen en hoofd zit. Dit is de lijn van vóór de geboorte. Hier kunnen blokkades zitten van de tijd voordat je geboren bent. Die blokkades komen in je hele leven terug in de vorm van ziektes, onzekerheden, angsten, waanbeelden, enzovoorts. Door de banen te activeren geven we het sein om die blokkades op te lossen. Het fijne aan deze massage is voor veel mensen dat het laagdrempelig is en je jouw kleren kan aanhouden. Tijdens de massage en de dagen erna kan je ervaren dat je meer voor jezelf gaat kiezen. Dat je meer ‘nee’ gaat zeggen en meer duidelijkheid krijgt in keuzes. Jouw eigen ‘ik’ kan naar boven komen.

De massages zijn voor iedereen gunstig. Als er geen blokkades zijn dan is het gewoon rustgevend. Heb je ze wel, dan ligt het aan de soort blokkade of je aan één behandeling genoeg hebt. Dan zijn er soms meerdere behandelingen nodig. Het kan zelfs zijn dat je de eerste keer geen verschil merkt. Sommige blokkades zijn erg groot en hebben meer tijd nodig.”

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

“De dagen erna kan je meerdere reacties krijgen. Dit kan variëren van huilbuien en lachbuien tot boosheid. Dit heeft je lichaam nodig om de blokkades aan te vechten. Over het algemeen ervaren de meesten na twee à drie behandelingen echt een metamorfose:  men gaat meer zelf beslissen en sterker in hun schoenen staan. Wat ik vooral vaak terugkreeg van mijn klanten, is dat men veel vaker ‘nee’ kon zeggen, terwijl dat het daarvoor heel moeilijk was en ze vaker ’ja’ zeiden terwijl ze dat eigenlijk diep van binnen niet wilden.”

Wat Mariska jou wil meegeven

“Ik raad het vooral mensen aan die met zichzelf in de knoop zitten of mensen die de vinger niet kunnen leggen op een zere plek. Veel problemen kunnen een diepere oorsprong hebben dan wij denken en dat wij weten. Onzekerheid, angsten of gewoon simpelweg een ontspannen uurtje voor jezelf.”

Mocht je interesse hebben in een metamorfosemassage naar aanleiding van dit blog, dan kan je met de kortingscode ‘MaarOokIk’ bij Energy2relax van Mariska van Sichem terecht voor maar EUR 15.

Liefs Debbie Pouwels