MaarOokIk blogs

Foto bij het blog

Voor mij is het elke dag Valentijnsdag wanneer ik kijk naar de mensen die ik liefheb

20:06 uur @ 12-02-2019 - directe link

Valentijnsdag! Ja, het is grappig als je net verkering hebt of stiekem iemand leuk vindt. Maar als je al 18 jaar dezelfde partner hebt, zoals ik, hecht je daar misschien wat minder waarde aan. Ik vind dat je er veel vaker dan één specifieke dag bij moet stilstaan, dus niet maar één keer per jaar! En dan niet één keer per jaar heel cliché met een bos bloemen zeggen: “Ik houd van jou!”, alleen omdat het Valentijnsdag is.

Ik heb het zelf bij mijn eigen man verpest, moet ik wel heel eerlijk bekennen. Jaren terug, dan spreek ik echt wel over 15 jaar geleden, dacht hij eens heel romantisch op zijn knieën te gaan met twee rozen en een romantisch gedichtje. Super romantisch en lief natuurlijk, maar ik schrok er zo van, want ik dacht dat hij mij ten huwelijk ging vragen ofzo. Dus ik heb hem alleen maar staan uitlachen van de zenuwen en het ongemak. Ik vrees dat ik het daarmee verpest heb voor de rest van ons leven. Nee hoor, dat is gekheid, hij heeft het mij inmiddels wel vergeven.

Met Valentijnsdag samen met de lovers van onze dochters (nu 10 en 6) thuis aan de gourmet

Dat vinden wij pas genieten, niet alleen met Valentijnsdag maar altijd. De liefde van ons gezinnetje en alles er omheen wat ons lief is, staat bij ons hoog op het prioriteitenlijstje. Wel staat er voor ons samen een romantisch weekend weg gepland zonder de kinderen. Voor ons hoeft het geen Valentijnsdag te zijn om stil te staan en te beseffen dat we het goed met elkaar hebben. En nee, bij ons is het zeker ook geen sprookjeshuwelijk, ook wij werken aan ons huwelijk. Zolang je elkaar kan vertrouwen en de basis en de liefde er zijn, geloof ik dat je het samen heel fijn kan hebben.

Wij gunnen elkaar ook echt de hele wereld. Wij zien elkaar gelukkig ook nog écht. Sluipt het er toch even in, wat ook bij ons wel eens gebeurt, dan durven wij elkaar erop te wijzen. We geven elkaar de ruimte, maar blijven ook in gesprek. Als dit zo blijft tussen ons, dan zie ik ons wel als twee oude zieltjes oud en versleten in onze relaxstoelen met zeezicht in Spanje oud worden en terugkijken op vroeger en daar samen hard om lachen.

Valentijnsdag richting mijn vriendinnen

Omdat ik toch niet om Valentijnsdag heen kan, heb ik jaren terug besloten dat ik op deze dag mijn naaste vriendinnen, die mijn steun en toeverlaat zijn geweest in het afgelopen jaar, in het zonnetje zet.

Mijn vriendinnen geven mij het hele jaar door liefde en houden mij scherp waar nodig. Deze vrouwen zijn naast mijn gezin alles voor me. Door het drukke leven wat we allemaal hebben, onze eigen zorgen en gezinnen schiet waardering uitspreken er wel eens bij in. Ik stuur ze daarom met Valentijn een kaartje waarin ik onder andere vertel hoe leuk, lief en dapper ik ze vind en hoe blij ik met hen ben in mijn leven en dat ik heel veel van hen houd.

Maar ook hiervoor geldt: dat doe ik niet alleen op Valentijnsdag. Ik vind het heerlijk om liefde te verspreiden naar de mensen van wie ik houd. Dat verdienen ze ook en ik krijg dat ook van hen terug. Er is helaas al zoveel ellende en haat op de wereld dat ik met de mensen die ik liefheb het liefst in een bubbel kruip waar liefde en vriendschap rijkelijk stromen. Misschien denk je nu “wat een zweverd”, haha, dan is dat maar zo. Ik word er een blijer en leuker mens van, ik voel mij er goed bij en ik bekijk daardoor de wereld een stuk positiever.

Wat ik je wil meegeven

Dat je echt meer moet en mag genieten van de mensen om je heen, Valentijnsdag of niet. Trek je soms even terug in jouw liefdesbubbel met je gezin, je partner, familie of vrienden en neem eens echt tijd voor elkaar. Luister echt naar elkaar en zet elkaar wat hoger op het prioriteitenlijstje. Want ik geloof dat als we met z'n allen wat vaker tijd besteden aan wat ons lief is en ons wat meer laten voeden door positieve energie van elkaar, dan zal je merken dat de negatieve energieën om je heen ook veel beter te verdragen zijn.

Dat zie je bijvoorbeeld aan mensen die verliefd zijn. Die kunnen alles veel luchtiger en positiever bekijken. Ik geloof dat je dat stofje positieve energie ook kan aanwakkeren als je meer geniet van de mensen die jij liefhebt.

Veel liefs Debbie Pouwels